Uz otežane uslove kuglaši se bore za šampionsku titulu

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Novi Sad, kuglana Alimenta, kuglaški klub Srem, Sremska Mitrovica i kuglaški klub Kristal, Zrenjanin. Odigrali su revanš meč sa pozitivnim ishodom za Sremce ubedljivo 7:1, takođe su Mitrovšani u istoj nedelji odigrali meš u gostima na kuglani u Vrbasu protiv ekipe Dunava iz Bačke Palanke, opet ubedljivo za Srem 8:0. 

 Ekipa „Srem“ je natempirala dobru formu u pravom trenutku. 

Ekipa Srema nastavlja sa pobedonosnim nizom i sve je bliža da ostvari odličan plasman na kraju sezone, što ekipu vodi u viši rang takmičenja. Razlika na prvog pratioca na tabeli iznosi 8 bodova, dok za prvoplasiranom ekipom zaostatak iznosi 5 bodova. Ako do kraja prvenstva prva ekipa na tabeli, u ovom slucaju Dolina iz Padine podbaci na nekom od mečeva a Sremci u derbiju pobede trenutne prvake, otvara se mogucnost da se šampionat osvoji od strane kuglaša Srema.

Ova sezona u Prvoj Vojvođanskoj Ligi izdvaja dva kluba, koji se bore za titulu, s tim da vrlo verovatno, sticajem okolnosti u višim rangovima takmičenja, iz 1.VL dva tima direktno ulaze u Super ligu Srbije grupa Vojvodina. Što je velik uspeh za kuglaše Srema jer svoje mečeve kao domaća ekipa moraju da igraju u Novom Sadu na modernijoj kuglani Alimenta,a trenira se na betonskoj zastareloj kuglani u Sremskoj Mitrovici, otežani uslovi upornim Sremcima kao da daje motiv za odlične rezultate. Mnoge pohvale stižu iz kuglaškog saveza Vojvodine na račun Mitrovčana, kako se bore i ponosno predstavljaju svoj grad ,pored svih prepreka i problema.

Najčešce pitanje kuglaša i jedina želja, da se uradi moderna kuglana u Sportkom Centru Pinki u Sremskoj Mitrovici, to bi otvorilo mnogo toga i kuglaški klub bi prosperirao, otvorile bi se škole kuglanja i nova kuglana bi privlačila veću pažnju, što bi moglo doprineti svima.

 Mitrovčani igraju ujednačeno, timski, niko se posebno ne ističe, podjednakom igrom sa vrlo dobrim pojedinačnim rezultatima koji ih ističu kao najbolji igrači odigranih kola i dobrim ekipnim rezultatima, ne daju šansu drugim ekipama da se razmašu. 

Možda Vam se svidi i