Španija. Aleksandra Kostadinović, Jovana Šubatlija i Vanja Vlaović među evropskim šampionima

SREMSKA MITROVICA. Na Kupu evropskih šampiona u krosu koji je održan u španskom gradu Oropesa del Mar od 03. do 05. februara 2023. godine, učestvovale su i atletičarke atletskog kluba „Srem“ iz Sremske Mitrovice.

Članice Atletskog kluba “Srem” nastupile su na kupu evropskih šampiona u kros trčanju u Oropesi, Španija.

Naše seniorke Jovana Šubatlija, Vanja Vlaović i Aleksandra Kostadinović osvojile su 22 mesto, od 435 takmičara.

U španskom gradu Oropesa del Mar na Kupu evropskih šampiona učestvovai su evopski atletski klubovi iz 22 evropske zemlje, među kojima i tri kluba iz Srbije.

Na kupu je učestvovalo 435 takmičara i takmičarki iz 78 klubova iz 22 evropske zemlje.

 AK „Srem“ nastupa drugu godinu za redom na istom kupu. One su pobedom na ekipnom prvenstvu Srbije ostvarile pravo na učešće. 

Atletičarke su jutros rano stigle u Srbiju, pune utisaka i zadovoljne postignutim rezultatom. – Otišle smo na Kup evropskih šampiona kao prvaci države u krosu. Bilo je odlično, staza je bila na plaži, duž mora, trčali smo sa najboljim trkačima Evrope. Osećaj je fanstastičan. Sada idemo na pauzu i opet ćemo trčati prvenstvo u krosu, a pripremamo se i za sledeću godinu, ponovo Kup,sledeće godine u Portugalu. Za AK „Srem“ i Sremsku Mitrovicu, trčale smo nas tri i sa nama je bio i trener Bojan Komlenić, naša najveća podrška, rekla je Aleksandra Kostadinović.

Related posts

Radnički bez plej-ofa. Bod je falio

Organizovana tradicionalna manifestacija “Krušedolska zvona”

Miloš Vučević novi predsednik Srpske napredne stranke