U fiskulturnoj sali Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Mitrovici, održane su sportske aktivnosti u svrhu promocije odbojke za učenike osnovnoškolskog uzrasta, a u organizaciji GŽOK „Srem” Sremska Mitrovica.

Za pravilan razvoj kluba bitno je da ima dobre i zdrave osnove, a dobre i zdrave osnove se temelje tako što se prave u osnovnim školama. Ovo je faktički novootvorena škola odbojke Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem”, u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” gde je dugo godina ona funkcionisala, međutim u nekom izvesnom periodu je prestala.

Mi smo se potrudili da je oformimo ponovo, da okupimo decu i da radimo sa njima. o je krenulo jako dobro, evo već od septembra to funkcioniše, sve više i više dece nam dolazi, tako da smo jako zadovoljni razvojem ovog našeg centra. Danas smo okupili i prvi tim koji će doći da radi sa ovim devojčicama, zato što svaki mali sportista ima svog nekog idola. Njihovi idoli su devojke koje igraju u prvom timu jer dolaze na naše utakmice superlige, gledaju, prate i pomažu nam tako što rade kao hvatači lopti, tako da su to njihovi idoli i danas će njihovi idoli raditi s njima. To jedna jako lepa stvar u smislu promovisanja same odbojke u gradu i pospešivanja što većeg kvantiteta dece da bi dobili jednog dana kvalitet i da bi održali tu našu superligu koju igramo, tražimo među ovim devojčicama buduće igračice iz Sremske Mitrovice koje će to jednog dana postati i nositi taj klub dalje u najvišem rangu takmičenja u Srbiji, objasnio je Slobodan Stojilković predsednik GŽOK „Srem”.

Gradski ženski odbojkaški klub pokrenuo je inicijativu popularizacije ženske odbojke na teritoriji Grada Sremske Mitrovice, konkretno po osnovnim školama, naročito ovde u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” popularizaciju odbojke na uzrastu od trećeg do šestog razreda. 

Dobro je da se ovde uključi veliki broj devojčica jer odbojka je nešto što je zdravo i što je dobro, uopšteno sport je jako dobra stvar jer ćete time uraditi jedan značajan period u socijalizaciji deteta, odvući decu sa ulice, formirati im neke zdrave, osnovne, životne navike i drago mi je da će danas neka pozitivna priča ovde upravo iz Zmajeve škole otići po svim osnovnim školama u Gradu Sremskoj Mitrovici. Zato smo danas ovde, Grad Sremska Mitrovica ovakve sportske aktivnosti i sve sportske aktivnosti koji su u korist dece i našeg grada podržava i zato smo danas ovde da podržimo kod dece nešto što je stvarno dobro i što će da traje, rekao je Zoran Miščević zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport.

Dunja Malešević ima 10 godina i trenira odbojku: „Kod nas je došao prvi tim da probamo s njima da igramo i da nam pokažu kako oni igraju. Treniram malo manje od godinu dana. Treniram još uvek gimnastiku, trenirala sam i atletiku i tenis. Moja mama i tata su difovci i oni su isto sportisti. Baviti se sportom je važno zbog zdravlja i bavljenje sportom i fizičkim aktivnostima jako je bitno, kao i trenirati neki sport.”

Možda Vam se svidi i