Od prvog javnog časa do 100 dana sporta!

Od strane Ozon
0 komentar

“Šta žele deca?”  – slogan je akcije koju je organizovao Savez za školski sport Grada Sremska Mitrovca. Javni čas je organizovan kako bi deca školskog uzrasta aktivno učestvovala na temu sporta.

Javni čas sporta održan je u Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici, a učestvovali su učenici osmog razreda. 

Slične aktivnosti nastaviće se i u narednom periodu u svim osnovnim školama u Mitrovici, najavili su iz Saveza za školski sport. 

Školski sport susreće se sa velikim problemom, a to je odustajanje dece od sporta posle završetka osnovne škole. 

“Ova deca će sledeće godine biti srednjoškolci, a s obzirom na to da je  u poslednje vreme primećeno da đaci upravo u srednjoj školi odustaju od sporta kojim su se bavili, naš cilj je da pokušamo da ih motivišemo da ostanu u sportu”, rekao je Nemanja Crnić i dodao da je jako važno da se sa učenicima razgovara i da se čuje i njihov glas, njihove  misli i  ideje i da svi zajedno budu uključeni u organizaciju sportskih takmičenja.

Konačan cilj je uključivanje sve školske dece u sport, a Grad Sremska Mitrovica od 2. februara kreće 100 dana takmičenja u školskom sportu. Sto dana takmičenja za 100 % dece u sportu, za zdraviju budućnost, najavio je Crnić. U ukupno 16 sportova biće uključena sve gradske i seoske škole koje pripadaju Gradu Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i