Nađa Vuković i Dejan Mojsin odlaze na državno prvenstvo u Vrnjačku Banju

Od strane Ozon
0 komentar

U Kikindi je održano poslednje, četvrto Regionalno finale Sportskih igara mladih. Za plasman na Državno finale koje se od 4. do 10 jula održava u Vrnjačkoj banji borili su se dečaci i devojčice iz Sremske Mitrovice, Šida, Kule, Novog Sada, Bačke Palanke i Kikinde.

Dečaci i devojčice A.K „Sirmium“ na ovom takmičenju pokazali su odličan uspeh, pa su im na grudima zablistale medalje. Istakli su se Nađa Vuković drugo mesto na 60 m i Dejan Mojsin koji je istrčao novi lični rekord na 60m 8,63.

Nađa Vuković i Dejan Mojsin su se plasirali na državno prvenstvo u Vrnjačkoj Banji, gde se bira ekipa za odlazak u Split na završnicu veliko finale ovog takmičenja.

Posle četiri Regionalna finala, u Surdulici, Novom Pazaru, Petrovcu na Mlavi i Kikindi, kompletiran je spisak putnika na završnicu Sportskih igara mladih koje se od 4. do 10. jula održava u Vrnjačkoj banji.

Sedam dana će Vrnjačka banja biti u znaku dece i sporta. Finala će se igrati u svih deset sportova u kojima se tradicionalno takmiče SIMOVCI: odbojka, odbojka na pesku, šah, tenis, stoni tenis, rukomet, „između dve vatre“, basket 3×3, trka na 60m i mali fudbal za mlađe, tj., kup za starije kategorije.

Najlepša nagrada za oni koji budu ostvarili najbolji plasman na Državnom finalu je odlazak na Međunarodnu završnicu u Split, sredinom avgusta.

Možda Vam se svidi i