Mitrovačke šampionke odlaze u Španiju

Od strane Ozon
0 komentar

Republiku Srbiju i Opštinu Sremska Mitrovica na Kupu Evropskih šampiona gde su plasman izborile šampionske i vicešampionske ekipe sa nacionalnih šampionata Starog kontinenta, predstavljati ekipa Atletskog kluba „Srem“, atletičarke koje su ponovile uspeh od prošle godine, odbranile su titulu ekipnih prvakinja Srbije u krosu.

Mitrovačke atletičarke drugi put odlaze na Kup Evropskih šampiona, ove godine u Španiju. Prvi put u klupskoj istoriji atletičarke su prošle godine učestvovale na ovoj vrsti takmičenja u Portugalu. I ove godine one nastavljaju da pobeđuju, izborile su pobedu nad AK „Zvezda“ i zasluženo odlaze u Španiju gde će predstavljati Srbiju i grad Sremsku Mitrovicu.

Atletski klub „Srem“ u Španiji nastupiće u sastavu: Aleksandra КostadinovićJovana Šubatlija, Vanja Vlaović, vođa delegacije na takmičenju biće trener kluba Bojan Komlenić.

Foto AK „Srem“

Atletičarke AK „Srem“ su u Novom Sadu 22. oktobra, izborile odlazak na Kup Evropskih šampiona, sa najboljim ekipnim rezultatom od 320 takmičara i takmičarki iz atletskih klubova sa cele teritorije Republike Srbije.

Trčalo se osam kilometara, Aleksandra Кostadinović je završila trku u ekipnom plasmanu kao trećeplasirana, Jovana Šubatlija je bila četvrta, a Vanja Vlaović deveta, što je u konačnom zbiru bodova na kraju dovelo do prvog mesta. Iza sebe su ostavile drugoplasiranu ekipu beogradske Crvene zvezde i tima Somaratona iz Sombora. One su i ove godine stekle pravo da predstavljaju Srbiju na Кupu evropskih šampiona u krosu koji će se održati u Španiji.

Možda Vam se svidi i