Marija Dostanić, Bojan Zdelar, Anastazija Bajuk, Dimitrije Stojšić, Aleksandar Jovanović, Stefan Vrdoljak, Marko Pepelčević, Milica Mastalović. Za njih je malo reći: ZLATNI

Od strane Ozon
0 komentar

Završeno je ekipno prvenstvo Srbije za sve kategorije u velikom kajaku.

Ovo je takođe bilo i poslednje takmičenje ove sezone. Takmičari iz Sremske Mitrovice su pokazali i ovog puta koliko vrede time što su osvojili deset medalja.

U ekipnom plasmanu za seniore zauzeli smo visoko 4. mesto što je odličan uspeh sa samo pet seniora i jednim juniorom. Najuspešnija je bila Marija Dostanić koja je osvojila 5 zlatnih medalja. Dominirala je u jednosedima na 500m i 200m, a nakon toga ubedljivim pobedama u dvosedu sa Anastazijom Bajuk uzela još tri zlata, dvosed na 1000m, 500m i 200m. Anastazija je pored tri zlata u dvosedima, osvojila bronzu u jednosedu na 200m, i zauzela 5. mesto na 500m.

Što se tiče muške ekipe najbrojniji je bio Bojan Zdelar koji je odbrani dvostruku titulu Državnog prvaka u jednosedima na 1000m i 500m. Pored toga Bojan se odlično pokazao u sprintu na 200m gde je osvojio bronzu. Odličan je bio i Dimitrije Stojšić koji je nastupao u pet disciplina: jednosed na 1000m 5.mesto, jednosed na 500m 4. mesto, dvosed na 500m sa juniorom Aleksandrom Jovanović 6.mesto, dvosed na 200m sa Stefanom Vrdoljak 9.mesto i sup 200m 4.mesto. Stefan je pored dvoseda veslao i jednosed na 200m i zauzeo 9.mesto.

U mlađim kategorijama medalju je osvojio Aleksandar Jovanović za juniore na 200m gde je bio treći. Aleksandar se ovim takmičenjem oprašta od juniora i sledeće godine ga pratimo kao mlađeg seniora.

Za kadete Marko Pepelčević zauzeo je dva deveta mesta u jednosedima na 1000m i 500m, dok je u sprintu na 200m bio bolji i zauzeo 7. mesto. Milica Mastalović je takodje za kadetkinje, starije godinu i dve dana bila 6.na 500m, dok je za pionirke u istoj disciplini bila 4.

Sada naši takmičari idu na zaslužen odmor pa nastavljaju sa pripremom za sledeću sezonu. Sve pohvale i za trenere Nenada Kosijera, Igora Došena i Boru Kolarić.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar