Kuglanje: Poraz u Zrenjaninu za Sremce nema uticaj na poredak tabele

Od strane Ozon
0 komentar

Zrenjanin, kuglana Kristal istoimenog kuglaškog kluba. Kao domaća ekipa u 4.kolu 1.VL. odigrala je utakmicu protiv kuglaškog kluba Srem iz Sremske Mitrovice.

Kuglaši Srema nisu osvojili bodove u Zrenjaninu. Poraz kuglaša nije mnogo uticao na poredak tabele, treća pozicija drži Sremce u konkurenciji za sam vrh. 

Pored vrlo dobrog starta utakmice gde su nastupili Ružecki 552 oborena čunja i Egić 551 čunj, na teškom gostovanju ekipi Kristala, udarni tandem uspeva u prvom bloku ostvariti vodstvo od 2:0 i 38 čunjeva prednosti. 

Igrači drugog bloka Lukač, 565 oborenih cunjeva na meču i Kovačić, koji posle nesto slabijeg nastupa biva izmenjen Bačevićem, polovično odrađuju posao. Rezultat je 3:1 i 6 čunjeva za Srem. Poslednji blok treba da odluči meč, sve je bilo u igri, od pobede, nerešenog rezultata do poraza. Borba se odvijala za svaki čunj, ekipe se smenjivale u vodstvu do poslednjih kugli, koje su odlučile da pobeda pripadne Zrenjanincima.

Kličarić 548 i Pavlić 538 oborenih čunjeva, nisu uspeli pod pritiskom, oba igrača gube po bod i rezultat na kraju 5:3 za Kristal i 22 čunja razlike. Velikim preokretom u poslednjem bloku, domaća ekipa dolazi do pobede. Na meču se istakao solidnim rezultatom Boris Lukač 565 oboren čunj, s tim je bio igrač utakmice. Dok su Mario Ružecki i Marko Egić doprineli bodovima koji su vazni za dalji tok takmičenja.

Borbenošću i sigurnijim partijama, ova tri igrača najavljuju dobru formu na početku prvenstva. Oporavljeni Branislav Bačević se vratio u igru i konkuriše za startnu postavu svojom sve boljom igrom, što je značajno izvući kao pozitivna stvar iz poraza Mitrovčana.

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici , Twitter nalogu i Viber nalogu .

Možda Vam se svidi i