Kajak klub “Val”- Kup Srbije: Osvojeno 7 zlatnih, 1 srebrna i 2 bronzane medalje!

Od strane Ozon
0 komentar

Krajem aprila, završio se ovogodišnji Kup Srbije, na kojem su takmičari Kajak kluba “Val” osvojili 10 medalja u konkurenciji seniora, juniora i pionira.

U konkurenciji seniorki, mlađe seniorke pokazale su svoju spremnost. Na stazama 500m i 200m u jednosedu dominirala je Marija Dostanić. Na trećem mestu bila je Anastazija Bajuk koja je na nešto kraćoj distanci od 200m bila četvrta. Devojke su svojim rezultatom izborile mesto u reprezentaciji i sada nastavljaju sa radom za predstojeća takmičenja.
Kao najmlađa devojka Milica Mastalović je u konkurenciji pionirki osvojila zlatnu medalju u jednosedu na 1000m.
Muška ekipa je takođe pokazala odličnu spremnost i izborila svoje mesto u reprezentaciji.
U konkurenciji seniora na disciplinama jednoseda 1000m i 500m najbolji je bio Bojan Zdelar koji je osvojio dve zlatne medalje.
Pored njega na kraćoj distanci jednoseda 200m dominirao je Stefan Vrdoljak i osvojio takođe zlatnu medalju. Pored toga Stefan Vrdoljak je i u jednosedu na 500m zauzeo 7.mesto.
Dimitrije Stojšić je trećim mestom u B finalu jednoseda na 500m za seniore, izborio ulazak u reprezentaciju.
Za KK “Val” na Kupu Srbije nastupio je novi član kluba iz Australije, Vukašin Vujanić, koji je nastupao u sve tri discipline za seniore.
U mlađoj kategoriji juniora, Aleksandar Jovanović dominirao je na 200m dok je na nešto dužoj distanci od 500m zauzeo treće mesto.
Takmičenje se završilo trkom u mix dvosedima gde su Marija Dostanić i Bojan Zdelar zauzeli drugo mesto dok su Anastazija Bajuk i Dimitrije Stojšić bili četvrti.
Kao ukupan rezultat takmičara Kajak kluba “Val”: osvojeno 7 zlatnih, 1 srebrna i 2 bronzane medalje.

Foto KK Val

Možda Vam se svidi i