Još tri medalje za „Sirmium“. Mila najbolja juniorka, Petar prebacio i lični rekord!

Od strane Ozon
0 komentar

U Kruševcu je za 10 i 11. juala, održano Prvenstvo Srbije za starije juniore/ke. Svi najbolji juniori naše države okupili su se kako bi se borili za norme i reprezentativni dres na predstojećoj Balkanijadi u Turskoj (Denizli). Atletičari kluba“Sirmium“ pokazali su odlične rezultate i osvojili medalje. Pored toga što je u pitanju bilo prvenstvo, ovo je takmičenje bilo i izborno za juniorsku reprezentaciju Srbije koja će nas predstavljati na Balkanskim igrama.  

Atletičari „Sirmiuma“, njih četvoro, od čega dvoje mlađih juniora/ki, osvojili su tri medalje. Prvog dana takmičenja u trci juniorki na 400m pobedu je odnela Marinkovic Mila i potvrdila da je najbolja juniorka u ovoj disciplini, nakon pobeda na republičkom školskom i finalu kupa Srbije. Istog dana Ilic Petar je pobedio u bacanju kugle novim ličnim rekordom 17.30m.

Drugog dana takmičenja, Ilic Petar je osvojio srebro u bacanju diska rezultatom 50.33m sto je takođe njegov lični rekord. Čancarevic Anja je bila četvrta u bacanju kugle i bacanju diska, dok je Milanović Vanja zauzela 4.mesto na 100m, odnosno 5.mesto na 200m.

Trener Macanović Slobodan ističe da su rezultati i plasmani dobri, te da bi Petar i Mila trebali predstavljati reprezentaciju Srbije na predstojećoj Balkanijadi u Turskoj.

Možda Vam se svidi i