Stonoteniseri iz Sremske Mitrovice blistali na međunarodnom turniru u Kaknju

Od strane Ozon
0 komentar

Kakanj, 28. februar.Sportski centar u Kaknju (Bosna i Hercegovina) po treći put organizovao je tradicionalni Međunarodni turnir veterana u stonom tenisu pod nazivom „Kakanj open 2021.“.
Turnir je i ovog puta okupio veliki broj veterana iz svih republika nekadašnje Jugoslavije.
Ukupno sto sedam takmičara iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i domaćina BiH takmičili su se u pojedinačnim katagorijama kao i u dublu  u kategorijama:  do  50 godina, kategorija 50 – 60 godina, kategorija 60 – 65 godina i u dublu bez ograničenja.
Najveće iznenađenje priredili su takmičari  „Srem spina“ iz Sremske Mitrovica i zasluženo su dobili  priznanje najuspešnije ekipe na turniru.
Veterane iz Sremske Mitrovice predstavljala je tročlana ekipa u sastavu, Živan Jovanović, Tokić Hamo i Glamočak Radojica.
Tokić Hamo je igrao izvanredno u kvalifikacijama u kategoriji  takmičara do 50 godina u pojedinačnoj konkurenciji i stigao do četvrtfinala kada je posle velike borbe izgubio od domaćeg takmičara.
Jovanović Živan je u pojedinačnoj kategoriji veterana 60 – 65 godina „počistio“ svoje protivnike u kvalifikacijama, stigao do finala ali nije uspeo da savlada domaćeg  igrača Ćerin E. iz Zenice.Jovanović je osvojio Drugo mesto što je velilki uspeh.
Glamočak Radojica je takođe u pojedinačnoj konkurenciji veterana  50 – 60 godina igrao izvanredno u kvalifikacijama  i došao do finala gde je savladan od Ferhatović M. iz Sarajeva i tako osvojio Drugo mesto u ovoj konkurenciji.


U konkurenciji dublova  igrali su parovi koji nisu imali ograničenje u godinama tako da su čak i neki dublovi mnogo mlađi po godinama igrali protiv dublova koji su po godinama dosta stariji od njih.Dubl iz Sremske Mitrovice, Jovanović i Glamočak napravili su i najveće  iznenađenje na ovom turniru.U pet mečeva u kvalifikacijama savladali su daleko mlađe parove i došlli do finala.
U finalu nažalost nisu imali mnogo šansi protiv igrača iz BiH, Ferhatovića i Kamenjara iz Sarajeva koji su daleko mlađi od njih i igraju u bosanskoj Super stonoteniskoj ligi.Sremskomitrovački par je pružio snažan otpor ali su na kraju ipak savladani rezultatom  1:3  i tako osvojili srebrnu medalju.
Kada se sve sabere, veliki uspeh naših stonotenisera na ovom prestižnom turniru nacija.Igrali su na tri finalna meča i osvojili ukupno četiri srebrne medalje.

You may also like