Marija Vučenović osvojila treće mesto na Balkanijadi

Od strane Ozon
0 komentar

U Smederevu je tokom vikenda održana Balkanijada u atletici za senior i seniorke. Učestvovalo je blizu 450 takmičara iz čak 19 zemalja.
Balkanska atletska federacija se širi a pod ove godine učestvuje i Austrija.

Takmičenje je održano u lepom ambijentu srednjovekovne tvrđave na novoj atletskoj stazi.
Nastupila su četiri člana AK “Srem” a bronzanom medaljom se okitila, jedina dama među njima, Marija Vučenović koja je osvojila treće mesto sa 55,65m u disciplini bacanje koplja. Medalja sa ovog takmičenja je bila očekivana ali je Vučenović do nje stigla mnogo teže nego što je očekivala jer je bacala bolesna.

“Već drugi dan sam na antibioticima, prehladila sam se, loše se osećam i od samog početka takmičenja imala sam velikih problema” – rekla je Marija nakon takmičenja. I zaista, pre početka videlo se da nema žara, da nešto nije u redu i da će ovo takmičenje proći bez njenog maksimuma. Počelo je sa 51,59, potom druga serija malo bolje i 53,63m i onda njen najbolji hitac na takmičenju 56,55m u trećoj seriji. U četvrtoj, petoj i šestoj seriji nije imala snage za duže hice i nakon tri prestupa ispostavilo se da joj pripada bronzana medalja. Pobedila je odlična Grkinja Elina Tzengko dok je srebro osvojila mlada nada srpske atletike Adriana Vilagoš sa hicem u poslednjoj seriji 60,94m.
U discipline bacanje koplja ali za senior Vedran Samac je osvojio peto mesto. Nakon kašnjenja satnice od 40 minuta on je ostvario najbolji rezultat dužine 74,52m u prvoj seriji i nakon toga nije uspeo da ga prebaci.
Slavko Stević se u disciplini skok u vis plasirao na sedmo mesto sa preskočenih 2,13m, što je rezultat koji imaju i takmičari na petom i šestom mestu. Slavko je konačnu visinu preskočio iz prvog pokušaja što je davalo nadu da će i 2,16m biti dostižno ali tri pokušaja na toj visini nisu bila dovoljna. Pobedio je Dmitro Jakovenko iz Ukrajine sa 2,22m.
Kladivaš Vojislav Gvero osvojio je osmo mesto. On je u prve dve serije imao problema jer su oba hica završila u mreži, pa je treću seriju bacao „na sigurno“ samo da se nađe u finalu i stvori sebi šansu za još tri hica. U poslednjoj seriji je bacio 62,82m što je blizu njegovog ličnog rekorda (63,36m), ostvario je očekivanja i osmo mesto je realno u ovakvoj konkurenciji.

Izvor/Foto Atletski klub Srem

Možda Vam se svidi i