Još TRI MEDALJE za Sirmium

Od strane Ozon
0 komentar

U subotu i nedelju, 07. i 08. avgusta održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore/ke (U18) u Kraljevu.

Atletski klub Sirmium je osvojio tri medalje, jednu zlatnu i dve srebrne.

Marinković Vuk je zauzeo četvrto mesto u svom debiju na 400m prepone, s obzirom da je godinu dana mladji od konkurenata, kao i da mu je prva trka u ovoj disciplini, nastup je bio uspešan.

Čančarević Anja nakon lošineg nastupa prvog dana u disku, odlučns je bila u nedelju u bacanju kugle, te novim ličnim rekordom od 13.13m postala vicešampionka Srbije u kategoriji mladjih juniorki, iako je još uvek pionirka!

Najuspešnija bila je Milanovic Vanja, koja je fantastičnim nastupima u oba dana osvojila dve medalje. Najpre je prvog dana novim ličnim rekordom na 100m od 12.19s za samo 1 stotinku izgubila zlato, odnosno postala vicešampionka Srbije, da bi u nedelju u disciplini 200m ubedljivo trijumfovala takodje novim ličnim rekordom i izuzetnim rezultatom od 24.95s! Vanja (i iduće godine mladja juniorka!) je ovim nastupima izborila mesto u reprezentaciji Srbije za predstojeće Prvenstvo Balkana koje se održava sledeceg vikenda u Kraljevu, gde ce reprezentovati Srbiju, svoj grad Sremsku Mitrovicu i svoj klub Sirmium.

Nakon Balkanijade, Vanju i Anju, kao i Cikić Strahinju očekuje Kamp mladih nada Srpskog Atletskog Saveza za Evropske igre mladih (EYOF) 2022. godine, koji ce se odrzati u Banskoj Bistrici-Slovackoj.

Treneri Pavlović Goran i Macanovic Slobodan su izuzetno zadovoljni napretkom ovih mladih snaga AK Sirmium-a, koje su još jednom potvrdile da se u ovom klubu odlično radi na stvaranju šampiona kraljice sportova.

You may also like