Ubedljiva pobeda stonotenisera „Srem spina“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U nedelju, 16. februara u utakmici u okviru dvanaestog kola Sremske stonoteniske lige STK „Srem spin“ iz Sremske Mitrovice savladao je STK „Sloga“ iz Čalme rezultatom 4:0.

Stonoteniseri „Srem spina“ odigrali su za dva dana dva prvenstvena meča. U prvom meču u subotu, izgubili su na gostovanju u Rumi od prvoplasirane ekipe na tabeli STK „Ruma“ rezultatom od 2:4.

Već narednog dana odigrali su meč u hali „Pinki“ protiv ekipe iz Čalme koju su nadigrali u svim elementima stonoteniske igre i pobedili ih ubedljivim rezultatom.

U prvom meču kapiten „Srem spina“, Nedeljković Mladen bio je superioran protiv Vučenović Velibora i savladao ga sa 3:0 u setovima (11/7 – 12/10 – 11/5). U drugom meču Tokić Hamid nastavlja pobedonosni niz svoje ekipe. Savladao je u četiri seta Vučenović Radoslava sa 3:1 po setovima (11/6 – 6/11 – 11/5 – 11/8). U trećem setu Jovanović Živan je pobedom nad Zec Veljkom od 3:1 praktično obezbedio pobedu za svoju ekipu. Meč je dobio po setovima (11/7 – 11/9 – 9/11 – 11/5). Jovanović Živan i Tokić Hamid u dublu sa jedne strane i Vučenović Velibor i Zec Veljko sa druge strane stola odigrali su dramatičan meč u kom su se smenjivali u vođstvu. Naročito je bio neizvestan rezultat u četvrtom setu kada je domaći dubl pobedio posle velike borbe tesnim rezultatom 21/19, ipak pobeda je na kraju pripala domaćem dublu koji je pobedio sa 3:2 po setovima (8/11 – 11/7 – 5/11 – 21/19 – 11/4).

Ekipa „Srem spina“ dobro je iskoristila pauzu između dva dela prvenstva. Učestvovali su na nekolilko turnira gde su osvajali medalje tako da su spremni i uigrani dočekali nastavak prvenstva.

Rad sa mlađim kategorijama gde se prijavljuje sve veći broj dece koja redovno treniraju stoni tenis u hali „Pinki“, samo je pokazatelj da ovaj klub ima velike ambicije da u narednim godinama ima čvrstu, jaku i stabilnu ekipu spremnu za velika takmičenja.

Možda Vam se svidi i