Mitrovčanka odbranila balkansko zlato

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda Beograd je bio domaćin Balkanskog šampionata za seniore i veterane u karateu pod organizacijom Karate Balkanske Federacije.

Sportski centar Master ugosto je 300 najboljih takmicara sa Balkana. U sastavu reprezentacije Srbije u kategoriji veterana nastupila je i naša Mitrovčanka Iva Vinković (predsednica Karate kluba „Srem“), prošlogodišnja balkanska šampionka u kategoriji veteranke + 35 godina u borbama – 60kg. Ove godine je braneći boji naše zemlje nastupila u istoj kategoriji, osvojila zlatnu medalju i odbranila titulu šamiona balkana.

Na ovom prvenstvu nastupila je i u kategoriji kate i takođe se okitila srebrnom medaljom. Iza Ive je uspešna takmičarska karijera gde je ostvarila sve što se može i zamisliti, ali ovi nastupi za reprezentaciju Srbije u veteranskoj kategoriji za nju predstavljaju samo izazov i uživanje da ponovo oseti tu takmičarsku energiju i kako ona kaže na ovaj način želi da motiviše i ostale trenere i ljubitelje karate sporta da se aktiviraju i vrate na tatami. Takođe želi da bude i primer deci u svom klubu da istraju u karateu bez obzira na pobedu i poraz, svi oni koji skupe hrabrosti i nastupe na takmičenju bez obzira na rezultat predstavljaju pobednike i šampione.

Možda Vam se svidi i