Milana Simić skočila do bronze

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tokom vikenda u beogradskoj atletskoj dvorani održana su dva atletska prvenstva, za mlađe pionire u subotu i za starije pionire u nedelju.

Atletičari AK “Srem” su učestvovali na oba i vratili se sa jednom medaljom. Osvojila ju je Milana Simić u discipline skok u dalj rezultatom 5,46m što je bilo dovoljno za bronzu. Taj rezultat je identičan kao i rezultat drugoplasirane takmičarke, a ova medalja, osvojena u veoma jakoj konkurenciji, je Milanina kruna upravo završene zimske dvoranske sezone.

Ostali takmičari AK “Srem” su bili takođe borbeni i rezultatski odlični, ali nisu imali sreće da se okite medaljom, jer je na oba prvenstva nastupio veoma veliki broj takmičara iz cele Srbije.

U trci na 60m u konkurenciji čak 100 takmičarki u svojim grupama su pobedile Milinković Lena (9,25 – ukupno 48.) i Katarina Škorić (8,88 – ukupno 18.) dok su drugoplasirane bile Miona Maksimović (9,07 – ukupno 35.) i Teodora Čonić (8,67 – ukupno 11.).

Teodora Čonić je takođe postigla sjajan rezultat u skoku u dalj iz zone odskoka. Doskočila je do novog ličnog rekorda od 5,04m na peto mesto, samo tri centimetra od bronze.

Vrlo dobra, petoplasirana je bila i Teodora Joksimović u trci na 800m sa 2:38,96 ponovivši svoje najbolje vreme u ovoj disciplini.

Na 200m nastupili su Marko Lukač, koji je osvojio šesto mesto sa 28,89s i Iva Skakić koja je bila deveta sa 29,28s.

Mila Miljković je kuglu od 3kg bacila 10,83m daleko što je bilo dovoljno za šestu poziciju.

Većina ovih takmičara će i sledeće godine imati pravo nastupa u ovoj konkurenciji i ovim nastupima su pokazali da će moći ravnopravno da se nose sa svojim drugarima iz drugih klubova.

Možda Vam se svidi i