Sremska Mitrovica – Mitrovčanka, Tatjana Burmazović, pre nekoliko dana izabrana je za najbolju stranu igračicu u Francuskom Volley- Ball Nantes Pro u poslednjih 10 godina. U plasmanu svih igračica ovog kluba koje su igrale u poslednjoj deceniji, Tanja je zauzela treće mesto.

Ovo je samo jedan od niza sjajnih priznanja koje je naša mlada sugrađanka osvojila u Francuskoj.

U prošloj sezoni Tanja je proglašena za najboljeg libera Francuske Prve odbojkaške lige.

Popularna „Buki“ je svoje prve odbojkaške korake napravila u hali „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici. Bila je kapiten ekipe „Srem“ u onim najsjajnijim godinama kada je naša ekipa igrala u Super ligi Jugoslavije 2000. – 2003. godine.

Tanja je bila kapiten ekipe „Srema“ i kada su se takmičili u Kupu CEVA što je predstavljalo i prvi zvanični izlazak jednog mitrovačkog kluba na međunarodnu scenu u kolektivnim sportovima.

Mitrovica je bila 2002. godine domaćin turnira CEVA na kom su pored ekipe „Srema“ učestvovale i španska „Kaha de Avila“, portugalska „AVC Akademika“ i „RATB Petrom“ iz Rumunije.

Na tom turniru zablistala je Tanja Burmazović i to joj je bila odskočna daska za sjajnu internacionalnu karijeru na kojoj je i danas jedna od najboljih odbojkašica sveta.

Ekipa „Nanta“ igra sa velikim uspehom u ženskoj odbojkaškoj Ligi šampiona, a najveći oslonac ekipe je upravo Tanja Burmazović. 

You may also like