FANTASTIČAN USPEH! Odbojkašice „Srema“ u Super ligi Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Beograd -Pobedom nad „Radničkim“ odbojkašice sremskomitrovačkog „Srema“ četiri kola pre kraja obezbedile su prvo mesto i plasman u Odbojkašku Super ligu Srbije

Sportska hala SD Radnički na Crvenom krstu; ŽOK „Radnički“ : GŽOK „Srem“ 0:3 (20:25, 24:26, 24:26) 68 :77, gledalaca 120, sudije Rolj i Grujić, linijske sudije Tasić i Čubrilo, zapisničar Cvetković, delegat Moro Sonja.

Odlučujući meč u Beogradu protiv drugoplasirane ekipe „Radničkog“ i jedinog formalnog konkurenta za prvo mesto odbojkašice „Srema“ su otpočele veoma sigurno. Trener Kapriš se opredelio da prijem servisa poveri mladom primačkom paru sedamnaestogodišnjoj Dunji Grabić i osamnaestogodišnjoj Jeleni Vasić. Bio je to veoma hrabar potez ali se i isplatio. Srem je zaigrao odlično i poveo na početku meča 14:1 zahvaljujući servisima Spremo i Jovanović koje su razbile prijem potivnica. „Radnički“ je pokušao da se vrati u igru gađajući mlade primače, a pre svih Dunju Grabić. Trener Kapriš se nije pokolebao davši ovoj talentovanoj igračici priliku da se izbori sa velikim pritiskom koji je protivnik vršio na nju. Za to vreme pouzdana korektorka Jovanović i par srednjaka Spremo i Andrić su veoma uspešno realizovale napade te je Srem uspešno priveo prvi set kraju.

U drugom setu „Radnički“ je pokušao da se vrati u igru i poveo je na samom početku ali su Sremice do sredine seta uspele da preuzmu kontrolu nad rezultatom. Trener Radničkog je pokušao da razdrma ekipu preko iskusne čuvene reprezentativke Srbije Ivane Đerisilo koja je nekoliko puta sjajno napala sa pozicije korektora ali su Sremice uspele da se odbrane i dobiju set.

Treći set je proticao u dominaciji gošći iz Mitrovice, ali su nedostatak sreće i pomalo čudne odluke drugog sudije dovele do neizvesne završnice kada je „Radnički“ sa tri uzastopna poena stigao do 24:24. Tada je iskusna Jovanović odličnim potezima rešila utakmicu i prvenstvo.

„Srem“ je tako postao prvak Lige četiri kola pre kraja, a treneru Kaprišu i devojkama sve čestitke za sjajnu sezonu i četrnaestu uzastopnu pobedu.

GŽOK „Srem“: Trajković, Grabić, Spremo, Vasić, iričanin, Roganović, Narančić, Egić, Jovanović, Andrić, Mičunović (l), Novaković (l), trener Kapriš, pomoćni trener Petrenj

GOK „Radnički“: Pejčić, Perić, Đoković, Kokolj, Vujović, Pustahija, Vuković, Drašković, Mitrović, Đoković, Đerisilo, Cekić (l), Đurić(l), trener Milenković, pom. trener Milosavljević

You may also like