Baraž B Superlige: Rukometašice Srema napravile veliki korak


Rukometašice Srema iz Sremske Mitrovice, pojačane s osam igračica superligaša i vicešampiona države Bekamenta, slavile su nad ekipom Petrovaradina u prvom meču doigravanja za popunu B Superlige.

Mitrovčankama ostaje još jedna prepreka do ostvarivanja cilja, kada na svom terenu dočekuju Spartak iz Debeljače. U slučaju pobede Srema, na meču posledenjeg kola Spartak – Petrovaradin pašće odluka o drugoplasiranoj ekipi, koja bi u slučaju odustajanja Juniora bila potencijalni kandidat za viši rang.

Na utakmici u Petrovaradinu najmanje se uživalo u rukometu, pošto su provokacije i tenzija između igračica oba tima, ali i “klupa”, ostavile jači utisak. Domaćin je podlegao atmosferi, vrlo nervozno otvorio utakmicu, previše respektujući rivala, pa je Srem poveo 5:1 u 7.minutu. Evidentan je bio kvalitet igračica Srema. Njihova igra se u pozicionom napadu zasnivala na individualnom kvalitetu Marine Tomić i Sare Garović. Srem nije pokazao ništa od one prepoznatljive igre koja ih je krasila u protekloj sezoni koja ih je držala na prvoj poziciji tabele Prve lige. Napad su uglavnom rešavale šutevima sa poludistance i iz polukontre, što je došlo kao rezultat lošeg napada Petrovaradina, koji je pravio veliki broj tehničkih grešaka.

Izabranice Irene Anđušić u prvom poluvremenu su pokušavale da uhvate priključak, ali se jasno videlo da igraju sporije od gostiju, tranzicija iz odbrane u napad nije bila na visokom nivou, što je rezultiralo velikim brojem presečenih lopti od strane Srema. Nisu uspele ni da reše Sremovu zonu 6-0 s dubokim izlascima dva halfa. Krila Petrovaradina potpuno su bila zapostavljena što ih je nateralo da sabiju igru u sredinu, što je Srem lako rešavao. U pozicionom napadu Petrovaradin je imao i veliki broj tehničkih grešaka i probijanja.

Do 40. minuta viđeno je dosta prljavih faulova, mnogo verbalnih provokacija i dva plava kartona (Sari Garović i domaćem predstavniku Radovanu Bracanoviću). To je doprinelo još većoj tenziji. Srem je kad god bi pojačao tempo i posvetio se rukometu imao je prednost i do sedam golova. Prednost bi bila možda i veća da na golu Petrovaradina nije bilo sjajne Jovane Janković, kao i Aleksandre Mitić.

U drugom poluvremenu Petrovaradin je zaigrao nešto ozbiljnije. Izlaskom Sare Garović na tribune, ostavilo je traga na igru Srema. To je domaćin iskoristio i zaostatak sveo svega na dva gola, što je završnicu utakmice uvelo u neizvesnost. Stekao se utisak da Pertovaradinovim igračicama je nestalo snage da materijalizuju Sarin izostanak i da preokrenu rezultat. Čak sui male većim delo drugog poluvremena igračicu više. Veliki broj prebrzo završenih napada, kao i promašenih zicera sa krila je omogućilo Sremu da stavi tačku na pobedu na premijeri baraža.

J. Galić

Petrovaradin – Srem 26:28 (10:15)

PETROVARADIN: SC Petrovaradin, bez prisustva gledalaca, sudije: Grubačić (Zrenjanin) i Vojvodić (Novi Sad), sedmerci: Petrovardin 3 (3), Srem 2 (2), isključenje: Petrovaradin 8, Srem 16 minuta, crveni karton: Garović (Srem) u 35.minutu.

PETROVARADIN: Milojković (1 odbrana), Marin, Blažić 5, Bajšić, Ivanovski, Mitić 8 (3), Todorović 2, Radin 4, Janković (11 odbrana), Mikušak 2, Mirković 3, Arsenijević 1, Uzelac, Kondić.

SREM: Nićiforović 1 (5 odbrana), Petrović D, Atanasković 2, Garović 3, Petrović I, Stević 2 (2), Stanojlović 5, Stanić 4, Stefanović, Komnenović 1, Šerfezi, Kačarević (6 odbrana), Ćetković, Paunić 3, Čolović, Tomić 7.
Izvor: Dnevnik.rs

You May Also Like