Zlato i bronza za mitrovačke kuglaše

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Češki grad Prerov proteklog vikenda okupio je najbolje kuglaše u pojedinačnoj konkurenciji iz Srbije, Francuske, Poljske, Italije, Slovenije, Austrije, Nemačke, Hrvatske, Slovačke,Mađarske i Češke.

Srbiju su na ovom „Svetskom kupu“ predstavljali u konkurenciji omladinaca, Bojan Kličarić i Ernješi Norbert, dok su u konkurenciji seniora našu zemlju predstavljali Igor Kovačić i Zavarko Vilmoš.

Kličarić je na putu do finala savladao sve svoje protivnike rezultatima 2:0. Na prvom meču bio je boji od Nemca Bartha. U drugom meču bio je dominantan na stazama i pobedio Bina iz Češke. U polufinalnom meču Slovak Stefancik pružio je jak otpor ali je naš reprezentativac u samoj završnici meča dokazao svoju superiornost na ovom kupu i zabeležio pobedu koja ga je odvela u finale.
Najbolji Austrijski kuglaš Zatschkowitsch osetio je na stazama kuglane u Prerovu u finalnom meču svu snagu Srpskog kuglaša pa je Kličarić pobedom od 2:0 osvojio zlatnu medalju.

Igor Kovačić, reprezentativac Srbije na ovom Svetskom kupu u konkurenciji Seniora na prvom meču savladao je Lepeja iz Slovenije rezultatom od 2:0. Najboljeg Nemačkog kuglaša, Fritzmanna savladao je takođe rezultatom od 2:0.
Žreb nije bio naklonjen našim seniorskim kuglašima tako da su se na polufinalnom meču sastali naša dva najbolja takmičara. Zavarko je tesnim rezultatom bio bolji od Kovačića tako da je Igor morao da se zadovolji bronzanom medaljom, što je ipak veliki uspeh na ovom prestižnom takmičenju.
Inače Zavarko je pobedom u finalu nad Urošem iz Slovenije osvojio zlatnu medalju tako da je ukupni učinak na ovom Svetskom kupu zlatna medalja za Srbiju u konkurenciji omladinaca i zlatna i bronzana medalja u konkurenciji seniora.

Bojan Kličarić i Igor Kovačić su iz Sremske Mitrovice. Svoje prve kuglaške „korake“ napravili su u Kuglaškom klubu Srem. Standardni su reprezentativci Srbije u Seniorskoj konkurenciji.

Bojan je član KK „Beograd“, dok je Igor svoju kuglašku karijeru nastavio u Italijanskoj Prvoj ligi.

Možda Vam se svidi i