Završen Kup Srbije u karateu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Poslovno sportskom centru „Pinki” proteklog vikenda održan je 21. po redu Kup Srbije u karateu za takmičare svih uzrasta i kategorija.

Kup je održana u okviru Novembarskih dana, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, domaćin talkmičenja bio je bio Karate klub „Sirmijum”.

Na svečanom otvaranju ove manifestacije prisutnima se obratila zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović i poželela im dobrodošlicu u naš grad i dobru sportsku sreću.

„Danas se u Poslovno sportskom centru „Pinki” u Sremskoj Mitrovici održava 21. Kup Srbije u karateu, a domaćin ovog takmičenja je Karate klub „Sirmijum” iz Sremske Mitrovice. Čestitam im predstojeći jubilej, a to je sada 45 godina postojanja i neprekidnog rada. Za sve te godine kroz ovaj klub je prošlo preko 6.000 članova i dece što nam je ustvari zajednički cilj. Naša lokalna samouprava puno ulaže u sve sportske klubove u gradu, trudimo se da im stvorimo što bolje uslove za treninge, radujemo se njihovim pobedama, podržavamo ih u svemu. Nadam se da će današnji gosti ovog takmičenja, njihovi učitelji poneti lepe utiske iz Sremske Mitrovice, da će ova borba biti fer i korektna i smatram da su svi ovi današnji takmičari već pobednici, nači bez obzira koji plasman osvoje danas jer stići do ovog nivoa takmičenja zaista je veliki uspeh”, rekla je Milovanović.

Kako je rekao Stanislav Raković šef stručnog štaba Karate kluba „Sirmijum”: „Posebno je zadovoljstvo danas u Sremskoj Mitrovici biti domaćin 21. Kupa Srbije u karateu kada slavimo, odnosno obeležavamo 45 godina postojanja Karate kluba “Sirmijum”. Karate klub “Sirmijum” za svih svojih 45 godina uspeo je da promoviše grad Sremsku Mitrovicu, Srbiju i naravno klub „Sirmijum” širom sveta, da često puta kažem od istoka do zapada i od severa do juga a da je tako govore rezultati. Mi smo proneli ime svih naših takmičara još postali prvaci Evrope, prvaci sveta ekipno i pojedinačnom takmičenju. Mi smo prva reprezentacija koja je u istoriji Japana, 1999. godine nakon bombardovanja otišla posle svih sankcija u Tokio i prvi put u istoriji Japana uzela prvo mesto u ekipnom takmičinjeu, što je za nas bio najveći uspeh otkad postoji karate u Jugoslaviji, kasnije u Srbiji. Sve ovo ne bi bilo moguće bez uspešnog stručnog štaba gde su treneri po 20 i 30 godina proveli u našem klubu prenoseći znanje na mlađe.”

Kup je održan u organizaciji Karate unije Srbije i Karate kluba „Sirmijum”.

„Ima oko 300 takmičara na ovom Kupu i to u svim uzrasnim kategorijama. Ovde je prisutno oko 20 klubova iz mnogih gradova Srbije. U prvom delu rade se kate, a u drugom delu sportske borbe. Ono što je interesantno jeste da se mi u katama takmičimo na ocene, a u borbama se takmiče do tri poena, to je ono što je specifično za Karate uniju Srbije, koja je član Svetske karate organizacije”, rekao je Dušan Dačić predsednik Karate unije Srbije.

Članovi Karate kluba „Sirmijum” osvojili su dosta medalja, ali ništa manje zadovoljni nisu ni predstavnici gostujućih klubova.

You may also like