Veoma uspešan vikend za atletičare AK “Srem“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Članovi Atletskog kluba „Srem“ imali su izuzetno uspešan vikend. Najpre je Mitrovčane obradovao Vedran Samac sa otvorenog prvenstva Rumunije održanog u Klužu gde je osvojio drugo mesto rezultatom 80,09m što je, s obzirom da je sam početak sezone, odličan rezultat.

Potom je u subotu na drugom kolu kvalifikacija seniorskog kupa Srbije Slavko Stević pobedio u skoku u vis i to ispunivši normu od 2,12m za učešće na juniorskom prvenstvu Evrope koje se od 18. do 21. jula održava u švedskom gradu Borasu. Sjajni Stević je do pobede došao preskočući sve visine, pa i pobedničku, iz prvog pokušaja, što pokazuje da postoji još mesta za napredak i da bi mu nastup na najvećoj evropskoj juniorskoj smotri pomogao da u jakoj konkurenciji pokaže sve svoje kapacitete.

Marija Vučenović je jednim hicem na u bacanju koplja (600g) na daljini od 46,60m pobedila i kvalifikovala se u finale.

Istog dana, u Novom Sadu je održano prvenstvo Vojvodine za mlađe juniore i osvojene su četiri medalje.
Anja Lajić je pobedila u skoku u dalj rezultatom 5,36m dok je Milana Simić bila trećeplasirana sa preskočenih 5,21m.

Andrej Joksimović je pobedio u svom debiju na 3000m rezultatom 10:08,29, dok je Natalija Krstić osvojila bronzu u bacanju kugle (3kg) rezulttom 11,28m.

Četvrta je u bacanju koplja (500g) bila Anja Škorić sa 31,37m, peta Maja Božić sa 30,33m, dok je na svom prvom takmičenju Vasilije Koprivica osvojio sedmo mesto na 400m.

Možda Vam se svidi i