Uspešan vikend za karatiste „Srema“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Protekli vikend je za karate klub „Srem“ bio i izuzetno uspešan. Karatisti „Srem“ u subotu, 20. aprila nastupili su u malom, ali odabranom sastavu sa svega 8 takmičara na našem najvećem 48. Međunarodnom turniru za poletarce pionire i nade – „Zlatnom pojasu“ koji se tradicionalno održava u Čačku.

Na turniru je učestvovalo preko 1.200 takmičara, a članovi „Srema“ predvođeni trenerom Ivom Vinković osvojili su 7 zlata, 1 srebro i 1 bronzu i tako zauzeli 2. mesto za najuspešniji klub u katama i pehar za 3. mesto u ukupnom generalnom plasmanu klubova.

Zlatom su se okitili Miona Murić 2x, Anđela Perović, Helena Malbašić, Jovana Radovanović, Sara Starčević, Nina Dragojlović. Srebro je osvojila Irena Grujanić, a bronzu Biljana Dragojlović.

U nedelju, 21. aprila u Banatskom Novom Selu se održao Kup Vojvodine za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u organizaciji Karate saveza Vojvodine. Za karate klub „Srem“ nastupili su Vladimir Pašić u kategoriji mlađih seniora i osvojio srebro u katama i bronzu u borbama do 67kg.

Na kupu je briljirala Nikolina Grubiša gde je bez izgubijene zastavice pobedila četiri protivnice i osvojila zlato u katama u kategoriji kadetkinja.

Takođe je odličan nastup imala i Mia Teševkić, ali u izuzetnoj jakoj konkurenciji ovaj put nije stigla do medelje.

Ovi rezultati predstavljaju plasman za Kup Srbije koji karatiste Ive Vinković očekuje početkom maja meseca.

Možda Vam se svidi i