Smena nakon 18 godina: Dušan Drča novi trener ŽRK „Srem“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dragan Krstić, nakon 18 godina na klupi Ženskog rukometnog kluba “Srem” iz Sremske Mitrovice odlučio je da se povuče sa funkcije trenera prvog tima, a na njegovo mesto došao je Dušan Drča, nekadašnji trener seniora “Srema” i aktuelni predsednik Rukometnog saveza grada Sremska Mitrovica.

“Nakon šest godina u Rukometnom klubu “Srem” gde sam vodio prvi tim kod mene je došlo, da se tako izrazim, jedne vrste zamora i zasićenja, te sam odlučio da se sa to mesto napustim. Naravno ostao sam u rukometu, radio sam dosta na pokretanju i razvijanju škola rukometa u seoskim sredinama i to u Laćarku, Martincima i Jarku, da bih pre samo nekoliko dana u dogovoru sa Draganom Krstićem koji je poslednjih 18 godina bio centralna figura ženskog rukometa u gradu, trener prvog tima, a koji je izrazio želju da se sa te funkcije povuče, preuzeo njegovu ulogu”, kaže Drča.

On kaže da se i kod Krstića javila neka vrsta umora, ali da to ne znači da će on u potpunosti izaći iz sveta rukometa.

Za njega lično, vođenje ženske ekipe predstavljaće svojevrstan izazov, jer prethodna sezona je bila veoma uspešna za sve kategorije ŽRK “Srem”, pa su tako seniorke osvojile 1. mesto u DRLS i izborile plasman u Prvu ligu Srbije. Pionirke su bile prve u LMK RSV prvoj ligi, a kadetkinje su osvojile 1. mesto u LMK RSV Super ligi i osvojile 3. mesto na državnom prvenstvu RSS.

„Meni je izazov da vodim žensku ekipu zato što to do sada nisam imao priliku da radim, a i treba da održim kontinuitet dobrog rada sa devojkama. Većina igračica u timu su Mitrovčanke i na tome ću insistirati i u narednom periodu. Postoji nekoliko cura koje nisu iz našeg grada, ali one u „Sremu“ igraju već godinama i praktično su ponikle u Mitrovici. Sada za vreme prelaznog roka obavio sam razgovore sa nekoliko naših bivših igračica, tako da čekam da vidim da li isti uroditi plodom i da li će se neka od njih priključiti ekipi, da li će im to njihovi ugovori i angažmani dozvoliti“, kaže novi trener.

Početak priprema je, prema njegovim rečima, zakazan za 5. avgust. Prvi treninzi će biti održani na Atletskom stadionu, a zatim i u hali „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici.

„Što se tiče nekih ambicija ya predstoje’u seyonu, moramo biti realni, ekipa je prilično mlada, pa ćemo u zavisnosti od pojačanja, pokušaćti da se što bolje pozicioniramo na tabeli, ne treba zaboraviti da smo debitanti u Prvoj ligi Vojvodine, a to je treći rang u Republici Srbiji i najkvalitetnije takmičenje u Pokrajini. Cilj je svakako što bolji plasman“, rekao je Drča.

Za kraj on je  najavio i turnir u rukometu na pesku, međutim nije želeo da precizira kojeg datuma će se isti realizovati.

„Ideja i želja da realizujemo jedan takav turnir postoji, sada ostaje samo sve da organizujemo, ali svakako će biti u nekom narednom periodu i to namenjen dečacima i devojčicama. U planu nam je da zovemo da nam se priključe Šiđani i Rumljani, da to bude jedan zaista dan u znaku rukometa“, rekao je Drča.

On je pozvao sve zainteresovane dečake i devojčice da dođu i isprate taj turnir, da se priključe muškom i ženskom klubu „Srem“ ili nekoj od škola rukometa u seoskim sredinama.

Možda Vam se svidi i