Šest novih medalja za AK „Srem“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na prvenstvu Srbije za mlađe juniore održanom u organizaciji AK “Srem” na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici atletičari AK”Srem” osvojili su dve bronzane medalje.

Prvo Anja Lajić u discipline troskok svojim novim najboljim rezultatom od 11,51m a potom je veliko iznenađenje priredila Anja Škorić u bacanju diska (1kg) došavši do bronze sa 28,23m.

Anji Lajić je u skoku u dalj falio centimetar da ponovi uspeh sa troskoka, skočila je 5,41m što je bilo dovoljno za četvrto mesto. Solidne plasmane ostvarili su i Natalija Krstić koja je bila šestoplasirana u bacanju kugle (3kg) sa 11,15m, Božić Maja ubacanju koplja (500g) takođe šesta sa 33,71m, sedmoplasirani na 1500m Andrej Joksimović i Teodora Samac u bacanju diska.

U subotu je u Novom Sadu održano Prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire a mladi atletičari AK “Srem“ osvojili su četiri medalje.

Najuspešniji je bio Lazar Đaković koji je pobedio u disciplini bacanje kugle (3kg) sa 9,91m dok je u bacanju vorteksa sa 49,84m bio drugoplasirani.

Srebrnu medalju osvojili su i Iva Bežanović u bacanju vorteksa bacivši spravu na daljinu 41,25m i Dejan Turan na 800m novim ličnim rekordom koji sada iznosi 2:28,20.

Od ostalih takmičara Katarina Škorić je postavila svoj novi lični rekord u bacanju vorteksa i bila peta, Teodora Joksimović je bila deveta na 600m dok je Teodora Čonić jedanaesta na 60m i u skoku u dalj.

Možda Vam se svidi i