Priznanja za Mačvane

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U drugoj polovini decembra meseca prethodne godine u “Kući fudbala” u Staroj Pazovi održano je “Veče fudbala Srema”. Na prigodnoj svečanosti i lepo organizovanoj zakusci koju je tradicionalno organizovao Područni fudbalski savez Srema podeljena su i priznanja najuspešnijim klubovima, fudbalerima, sportskim radnicima, sudijama i trenerima na teritoriji Srema u protekloj 2018. godini.

Za najboljeg i najuspešnijeg trenera priznanje je dobio Milošević Željko trener Fudbalskog kluba “Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice. S obzirom na postignute rezultate i igru kluba iz Male Mitrovice u prethodnoj godini, a to je osvajanje prvog mesta u Sremskoj fudbalskoj ligi, zatim osvajanje Кupa Grada Sremska Mitrovica, Кupa Srema i učestvovanje u finalu Кupa Vojvodine, kao i trenutno treće mesto u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi Jug, priznanje je zasluženo i nesumnjivo otišlo u prave ruke.

“Izuzetno mi je drago što sam dobitnik pomenutog priznanja, bio sam prilično zatečen kada sam čuo da ću ga dobiti, ali verujem da je zasluženo i to ne samo mojim radom, nego radom celokupne uprave “Podrinja”, kao i svih igrača. Ponosan sam na sebe i na svoje saradnike i fudbalere”, rekao je Milošević.

Za najuspešniji klub u Sremu proglašen je Fudbalski klub “Podrinje”, a priznanje je uručeno Jevtić Milanu, sekretaru kluba.

Jevtić se na svečanosti prvo zahvalio Područnom fudbalskom savezu na priznanju i istakao da je isto zaista zasluženo muktorpnim radom, organizacijom, ponašanjem na terenu i van njega svih članova kluba i naravno sjajnim rezultatima koji su postignuti tokom 2018. godine. U daljoj priči Jevtić je rekao da je potrebno da se mnoge kockice slože da bi se ovakav uspeh napravio i da je lepo dobijati priznanja, ali da ne treba previše gledati u nazad nego u naredno takmičenje, u naredni period i u nastavak sezone, jer pravi uspeh bi bio da se prethodna godina ponovi, a da za priznanja ima vremena i da veruje da će ih “Podrinje” ukoliko nastavi istim tempom još mnoga zaslužiti.

Na istoj svečanosti nagradu za izuzetan rad i afirmaciju fudbala dobio je i Pavlović Bratislav iz Mačvanske Mitrovice.

Sedamdesetjednogodišnji Pavlović, trenutno trener Fudbalskog kluba “Sloga” iz Zasavice, je ovo priznanje zaslužio svojim decenijskim radom u fudbalu i kao trener, ali i kao sportski radnik. Malo je ljudi na našoj teritoriji, a i šire koji i u tim godinama aktivno učestvuju u afirmaciji fudbala. Čika Brata kako ga sa poštovanjem oslovljavaju u Mačvi je uvek raspoložen da pruži pomoć i deli koristan savet mlađima, a njegovu harizmu i dobrotu dobro poznaje i Jevtić Milan koji kaže da je od njega mnogo naučio i da su mu njegovi saveti dosta pomogli u organizaciji i funkcionisanju “Podrinja”.

“Iskren da budem priznanje me je izuzetno iznenadilo, nisam ga očekivao, ali eto očigledno neko prati sve nas i naš rad. U sportu, fudbalu sam jako dugo, preko 40 godina ne računajući godine kada sam bio igrač, za to vreme bilo je dosta dobrih rezultata i verujem da je upravo to i uticalo da dobijem priznanje koje sam dobio”, kratko je prokomentarisao Brata.

Možda Vam se svidi i