Pet karatistkinja „Srema“ u reprezentaciji Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nakon postignutih velikih uspeha i osvajanja zlatnih medalja na državnom kupu, prvenstvu države, kao i na trofejima Srbije „Zlatnom pojasu“ i „Dunav kupu“, poziv u karate reprezentaciju Srbije dobilo je i pet članica KK „Srem“ iz Sremske Mitrovice.

Za reprezentaciju će nastupiti Miona Murić, prošlogodišnja balkanska šampionka u kategoriji devojčica 2010. godište u katama koja ovaj put ima sigurno i najteži zadatak, a to je odbrana proslogodišnjeg zlata, zatim Anđela Perović u istoj toj kategoriji. Miona i Anđela će takođe nastupiti i u kata timu zajedno sa Nađom Valašek iz karate kluba „Tikvara“ iz Bačke Palanke koje će predstaviti Srbiju u najmladjoj kategoriji kate ekipno.

Nastupiće još i Sara Starčević državna prvakinja u kategoriji kate 2008 godiste, kao i prošlogodišnja vicešampionka Elena Milošević u kategoriji devojčice kate pojedinačno 2007. godište i u borbama.

Za reprezentaciju Srbije nastupiće i Biljana Dragojlović u kategoriji devojčice 2009 godište -30kg.

Reprezentaciju Srbije će predvoditi i nacionalni trener Iva Vinković zajedno sa selektorom Ivanom Kunevskim.

Prvenstvo se održava u Banja Luci od 30. maja do 2. juna u sportskoj dvorani Borik. Prvog dana Balkanskog šampionata nastupiće devojčice borbe i dečaci kate pojedinačno, a u subotu devojčice kate i dečaci borbe, dok će zadnjeg dana prvenstva nastupiti timovi.

„Ostalo nam je još svega par dana priprema pred prvenstvo tako da ćemo dati svoj maksimum i mi kao treneri da budemo podrška našim najmlađim reprezentativcima, a i oni naši takmičari koji će imati priliku da pokažu da se samo marljiv rad i trud isplate, a oni najbolji će se okititi i medaljama. Biće ovo jedno lepo druženje i iskustvo za sve nas“, kaže trener Iva Vinković.

Možda Vam se svidi i