Održano Prvenstvo Srbije: Rezultati AK “Srem”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tokom vikenda u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke na kom su nastupili i članovi AK “Srem” iz Sremske Mitrovice.

Najuspešnija je bila Sanja Veselinović koja je sa preskočena 3,00m osvojila bronzanu medalju u discipline skok motkom.

Svi ostali takmičari su juniori i svi su osvojili šesto mesto. Mirko Mauna ličnim rekordom u trci na 3.000m koji sada iznosi 8:52,00; Stević Slavko u skoku u vis sa visinom 1,98m; Tamara Jovanović u bacanju kugle (4kg) rezultatom 11,02m i Dejan Antunović na 1.500m rezultatom 4:15,98.

Na ovom prvenstvu je nakon 23 godine i 1 dana je konačno oboren i dvoranski rekord u petoboju za juniorke koji je držala članica AK “Srem” Nataša Meši. Novi rekord je postavila Živković Marina iz AK “Partizan” iz Kanjiže, učenica trenera Duška Mandarića.

Atletičari koji su poreklom iz Sremske Mitrovice, a sada nastupaju za novosadsku ”Vojvodinu” osvojili su dve medalje. Saša Babić je ubedljivo pobedio u trci na 60m sa preponama rezultatom 8,23s, dok je Miodrag Đokić osvojio bronzu u skoku u dalj sa 7,47m iako je poznato da je glavna disciplina ovom momku skok u vis, ali se zbog povrede odlučio, čini se opravdano, da se okuša u novoj disciplini.

Možda Vam se svidi i