Nebojša Bojić prvak Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nebojša Bojić iz Laćarka na nedavno održanom prvenstvu Srbije u MMA osvojio je titulu prvaka države u kategoriji 93+kg. Ovaj devetnaestogodišnjak, inače član MMA kluba „Bezbednost SM“, još jedan je od uspešnih učenika Bogdana Jugovića, a pored njega Nebojšu je za takmičenje spremao još jedan sjajni trener Branislav Stojaković.

Takmičenje je održano u nedelju, 17. marta u Vrbas u organizaciji MMA Saveza Srbije u saradnji da Unity fight timom. Na takmičenju učešće je uzelo oko 110 boraca koji su imali sve ukupno 62 borbe.

Bojić se u finalu sastao sa Ivanom Markovićem iz Kaizen MMA akademije, bio je to izuzeto uzbudljiv i naporan meč za Laćarca.

„Spremao sam se za ovo dosta dugo, spremali su me jako dobri treneri i verovao sam da mogu da pobedim sve protivnike pred kojima se nađem. Treniram MMA više od 2 i po godine, krenuo sam da se bavim njim, jer sam čuo da su jaki treninzi i ispostavilo se da je baš tako, dosta su naporni, intenzivni što meni sasvim odgovara. Na samom početku nisam imao nameru da se takmičim, ali vremenom sam postajao sve bolji i stvorila se želja za nadmetanjem“, priseća se kratko početaka Bojić.

Što se tiče takmičenja u Vrbasu, za mladog Bojića to je bilo jedno posebno iskustvo.

„Kada sam u finalu ušao u ring, moram biti iskren, nije mi bilo svejedno, ispred mene stoji čovek koji je mnogo duže u ovome i koji ima mnogo više iskustva. Krenuli smo lagano, odmeravali jedan drugog, držao sam ga na distanci, polovinom prve runde sam mogao da ga završim meč na takozvano davljenje, ali nisam uspeo, nakon toga smo smo ušli u manju razmenu udaraca u kojoj smo bili prilično jednaki. Borbu smo završili polovinom druge runde u GNP prekidom sudije“, objašnjava Nebojša.

Pred njim već 4. maja predstoji Balkansko prvenstvo u Beogradu i već je nsatavio sa pripremama za isto kako bi bio spreman da ponovi uspeh iz Vršca.

Možda Vam se svidi i