Sremska Mitrovica – U 8. kolu 1. Regionalne lige „Sever“, ŽKK „Srem“ ubedljivo je pobedio u hali „Pinki“ ekipu ŽKK „SO Kikinda“ iz Kikinde rezultatom 76:52 (15:17, 20:14, 20:7, 21:14).

U prve dve četvrtine košarkašice Kikinde pružale su veoma snažan otpor „Sremu“, a ekipe su se uglavnom smenjivale u vođstvu. U trećoj četvrtini košarkašice „Srema“ ostavile su srce na terenu, pritiskale u odbrani i pojačavale u napadu. Iz minuta u minut povećavala se prednost domaće ekipe. Kikinđanke nisu imale odgovor za brze napade igračica u crno-žutim dresovima. Trener „Srema“ Perić Marko je čestim izmenama održavao visok ritam domaće ekipe. „Sremice“ su odgovornom i sigurnom igrom privele utakmicu kraju i zasluženo slavile u derbiju i borbi za sam vrh tabele.

ŽKK „Srem“ trenutno zauzima 2. mesto na tabeli.

Najefikasnija igračica u ekipi „Srema“ bila je Šicar Lara sa 25 postignutih poena, Riđošić Anđela 14p, Janković Jelena 13p, Mišić Sofija 11p, Milovanović Mirjana (kap) 7p, Borić Ikonija 4p, Bačić Ivana 2p, Popović Radmila, Petković Milana, Zorić Dunja, Vukelić Rada, Blagojević Teodora.

U gostujućoj ekipi i na meču najefikasnija igračica bila je kapiten Radaković N. sa 30 poena.

U sledećem kolu ŽKK „Srem“ dočekuje u Sremskoj Mitrovici ekipu ŽKK „Banatsko Karađorđevo“.

Možda Vam se svidi i