Konferencija klubova Srpske lige Vojvodina. Na premijeri „Hajduk“ dočekuje „Omladinac“

Od strane Ozon
0 komentar

U prisustvu generalnog sekretara FSV Miodraga Cvijića komesara za takmičenje Miodraga Radakovića, lica zaduženog za ligu Ljubiše Vlahovića i delegata svih 16 klubova Srpske lige Vojvodina održana je konstituciona sednica. Za predsednika jednoglasnom odlukom izabran je Goran Vuković (Borac, Sakule) a za njegovog zamenika Zoran Lacković (Radnički, Sremska Mitrovica).

Prisutne je pozdravio Cvijić čestitao pobednicima vojvođanskih liga i Vojvodini iz Perleza plasman u viši rang i poželeo svim klubovima uspešnu takmičarsku sezonu.

Na sednici IOFSS usvojeni su određena dokumenta, broj klubova i sastav lige grupa Vojvodina koja će brojati 16 klubova. Propozicije takmičenja nisu se ništa menjale, a baraž kao mogućnost ulaska u ligu ostaje, pa će prvi klub iznad crte sa drugopolasiranim ekipama vojvođanskih liga moći da izbori ostanak. Prvak obezbeđuje plasman u viši rang.

Doneta je odluka i da klubovi koji žele da se licenciraju za ulazak u prvu ligu Srbije će morati da ispune određene uslove, a što se tiče infrastrukture, finansija i mlađih kategorija isto tako doneta je odluka da FSS ima diskreciono pravo da u interesu fudbala čak i proširi prvu ligu rekao je Cvijić i napomenuo da su klubovi u obavezi da snimaju utakmice.

Najzanimljivija tačka koju su svi delegati čekali je kalendar takmičenja i izvlačenje takmičarskih brojeva za prvo kolo koje će na programu biti 17. avgusta, a poslednje 24 novembra bez vanredne srede. Žrebom je rukovodio komesar za takmičenje Miodrag Radaković.

Za igranje u subotnjem terminu opredelili su se: Bečej 1918, Hajduk 1912 (Kula), Omladinac (Novi Banovci), Bratstvo 1946 (Prigrevica) Bačka 1901 (Subotica), OFK Vršac, Dinamo 1945 (Pančevo), Radnički (Sremska Mitrovica, Radnički (Zrenjanin), Radnički 1912 (Sombor), Kozara (Banatsko veliko selo) i 1.Maj (Ruma) dok će u nedeljnom terminu utakmice igrati: Železničar (Pančevo), Dunav (Stari Banovci), Borac (Sakule) i Vojvodina 1928 (Perlez).

Takmičarski brojevi: 1 Hajduk 1912, 2 Bačka 1901, 3 Radnički (S.M.), 4 Radnički 1912 (S), 5 Borac, 6 Radnički (Z.R.), 7 1.Maj, 8 Železničar, 9 Bratstvo 1946, 10 Kozara, 11 Dinamo 1945, 12 Bečej, 13 Vojvodina 1928, 14 Vršac, 15 Dunav, 16 Omladinac.

U prvom kolu 17. avgusta sastaće se:

Hajduk – Omladinac,

Bačka – Dunav,

Radnički (S.M.) – Vršac,

Radnički (S) – Vojvodina,

1.Maj – Kozara,

Radnički (Z.R.) – Dinamo,

18.avgusta:

Borac – Bečej

Železničar – Bratstvo.

Jovica Stević

You may also like