Karatistkinje „Srema“ blistale na Balkanskom prvenstvu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U organizaciji Balkanske federacije u periodu od 30. maja do 2. juna u Sportskoj dvorani Borik u Banja Luci održano je 24. Balkansko prvenstvo za decu u karateu. Učesće na prvenstvu je uzelo 1039 takmičara iz deset zemalja i to iz BiH, Crne Gore, Slovenije, Albanije, Bugaraske, Rumunije, Turske, Srbije, Hrvatske i Makedonije. Srbiju je predstavilo 188 mališana u uzrasnim kategorijama od poletaraca do nada u katama i borbama. Iz Karate kluba „Srem“ za reprezentaciju Srbije nastupilo je pet takmičarki – Murić Miona i Perović Anđela u uzrastu 9 godina devojcice kategorija kate, u borbama je nastupila Biljana Dragojlović, zatim Sara Starčević i Elena Milošević u katama.

Prema recima njihovog dugogodišnjeg trenera Ive Vinković koja je i ovaj put predvodila reprezentaviju zajedno sa selektorima i kolegama nacionalnim trenerim na ovo takmičenje je otišla kako ona kaže sa izuzetno spremnim tkmičarkama što je potvrdio i sam rezultat.

„Spremale smo se za ovo Balkansko prvenstvo temeljno i taktički. Znala sam da je konkurencija jaka što mi je bio dodatni motiv da spremim moje devojčice bolje nego prošle godine. Ovaj put sve su se vratile sa medaljama što predstavlja neverovatan uspeh za KK „Srem“, a veliki doprinos ukupnom rezultatu Srbije na ovom prvenstvu“, rekla je Vinković.

Srbija je po broju medalja zauzela 4. mesto u generalnom plasmanu. Osvojeno je ukupno 30 medalja – 6 zlata, 7 srebra i 17 bronzi.

Za reprezentaciju Srbije iz članice „Srema“ osvojule su 5 medalja i to 3 zlatne i 2 bronzane. Zlato su osvojile Anđela Petrović u kategoriji devojčice 9 godina, Elena Milosević u kategoriji devojčice 12 godina i kata tim Anđela Perović, Miona Murić i Nađa Valšček. Bronzu su osvojle nevetovatnim borbama u repasazu Miona Murić i Sara Starčevič. Biljana Dragojlovic nije uspela da izbori medalju u borbama, ali pokazala je izuzetnu spremnost i predanost u borbi koja se završila nerešno i odlukom sudija meč je presuđen u korist protivnice.

„Što se tiče ostalih mečeva mojih takmičarki mogu reći da su dominirale i za klasu bile bolje od konkurencije i veoma sam ponosna sa njima, one su dostigle sam vrh za svoj uzrast u karate sportu. Pred njima su blistave sportske karijere, jer su pokazale sportsko ponašanje i spremnost da idu iz meča u meč, da iz poraza naprave pobedu i dođu do pobedničkog postolja“, kaže sa ponosom Vinković.

Možda Vam se svidi i