FK „Budućnost“ iz Salaša Noćajskog do titule uz najviše golova

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Fudbaleri „Budućnosti“ iz Salaša Noćajskog završili su jesenji deo sezone 2019/2020 na prvom mestu na tabeli Sremske lige.

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Markom Simić, zadovoljna je postignutim rezultatom i prikazanom igrom svojih fudbaler, ali opuštanja poručuju nema.

“U novu takmičarsku sezonu ušli smo sa ambicijama da napravimo što bolji plasman, svakako smo ciljali na vrh tabele. Ekipa se nije puno menjala od prethodne sezone, odnosno ostalo je praktično ista što znači da se igrači dobro međusobno poznaju, da su već dobro uigrani i da funkcionišu kao tim. Na terenu to se i pokazalo, pa smo tako uspeli da u 15 odigranih kola ostvarimo 30 bodova i osvojimo titulu jesenjeg prvaka”, kaže predsednik kluba Simić

Detalj sa utakmice

“Budućnost” je ostvarila osam pobeda, odigrala šest nerešenih utakmica i pretrpela samo jedan poraz. Iza sebe ostavili su Salaščani Fudbalski klub “Radnički” iz Šida i “Donji Srem” iz Pećinaca.

“Salaš je malo selo, ali sa dugom fudbalskom tradicijom i sa dobrim rezultatima i mogu sa ponosom da kažem da mi je izuzetno drago što smo iza sebe na tabeli ostavili dve opštine, nije to mala stvar”, ističe predsednik.

Ove jeseni “Budućnost”, kako dalje kaže Simić, igra dobar fudbal, opet su Salaščani postigli najviše golova u ligi – 31.

“Bio je ovo uzbudljiv deo sezone, na dve utakmice u kojima smo imali zaostatak od nekoliko golova uspeli smo da se vratimo u igru. Naravno takve stvari se u fudbalu dešavaju, ali ne smemo da ih ponavljamo u nastavku. Moramo biti još organizovaniji na terenu i uvek igrati na pobedu, bez obzira ko nam je protivnik”, priča Simić.

Zimsku pauzu će “Budućnost”, kao i ostali timovi iskorititi da napravi što bolju taktiku za prolećni deo, a u planu su i neka pojačanja

“Nadam  se da ćemo dobro odraditi pripreme koje nam predstoje, da ćemo se pojačati adekvatno i ostvariti cilj koji smo sebi zacrtali. Sada to nije što bolja pozicija na tabeli Sremske lige, nego plasman u viši rang takmičenja”, kaže predsednik.

Fudbalski klub “Budućnost” akcenat i dalje stavlja na svoje mlađe kategorije. Veliku pažnju, trud i rad ulažu treneri Todorović Bora koji vodi kategoriju kadeta i Milan Minić na čelu pionira, kako bi što više igrača iz omladinske škole kada stasaju i za to dođe vreme zaigralo za prvi tim. Kadeti su kao prošlogodisnji šampioni ušli u Kadetsku ligu PFS, dok se pioniri takmiče u Gradskoj ligi.

Što se infrastrukutre tiče, na fudbalskom igralištu privode se kraju radovi na objektu takozvanom “Sportskom kutku” u kojem će se nalaziti trofeji i pehari koji je “Budućnost” osvajala u svojoj preko sedam decenija dugoj istoriji.

Sredstva za ove radove obezbedili su Grad Sremska Mitrovica, kao i Ministarstvo kulture, omladine i sporta.

Možda Vam se svidi i