Sremska Mitrovica – Karatisti karate kluba „Srem“ iz Sremske Mitrovice proteklog vikenda završili su ovogodišnju takmičarsku sezonu 1. mestom u generalnom plasmanu klubova na tradicionalnom turniru „Panter Open“ koji je održan u Budisavi.

Na turniru je nastupilo 30 klubova i preko 400 takmičara. Mitrovački karatisti predvođeni trenerom Ivom Vinković osvojili su 30 medalja i to 14 zlata, 5 srebra i 11 bronzi i tako zauzeli ubedljivo prvo mesto u generalnim plasmanu klubova i osvojili pehar.

Takođe na turniru za najuspešniju takmičarku proglašena je Helena Malbašić u katama, a kao najmladji učesnici pehar su osvojili Isidora Dragojlović i Aleksandar Stanković.

Zlatne medalje su osvojili: Dunja Berežni, Dunja Pavlović, Helena Malbašić 2x, Filip Milosavljević, Jovana Radovanović, Branislav Lazarević, Žana Đurđević, Sara Starčević, Irena Grujanić, Aleksandar Stanković, Dunja Likić, i kata tim u sastavu Jovana Vasić, Miloš Marić i Branislav Lazarević.

Srebrne medalje su osvojili: MIla Likić, Aleksandar Marić, Isidora Dragojlović, Alek Daf, Jovana Vasić.

Bronzane medalje su osvojili: Isidora Dragojlović, Filip Milosavljević, Tamara Timić, Ena Laćarac, Hana Milosavljević, Sara Grbić, Dunja Berežni, Dunja Pavlović, Aleksandar Stanković i kata timovi poletarke Isidora Dragojlovic, Dunja Berezni i Dunja Pavlović i kata tim pionirke u sastavu Tamara Timić, Žana Đurđević i Sara Grbić.

„Sa ovim takmičenjem završavamo sezonu što se tiče najmlađih uzrastnih kategorija, ostaje nam samo jos Balkansko prvenstvo za kadete juniore i mladđe seniore u Sloveniji od 6. do 9. decembra, gde će za reprezentaciju Srbije nastupiti članica Karate kluba „Srem“ Nikolina Grubiša u kategoriji kate kadetkinje. Tkodđe nas u decembru očekuje i polaganje za učenička zvanja u PSC „Pinki“ koje je zakazano za 15. decembar sa pocetkom u 09:00 časova gde će nastupiti 90 kandidata koji će polagati pred komisijom za zvanja, a svoje prve karate korake pokazaće i najmlađi članovi kluba školice „Karate kid““ sa ponosom kaže njihov trener i osnivač KK „Srem“ Iva Vinković.

Možda Vam se svidi i