Dobri đaci, još bolji sportisti

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nova generacija Džudo kluba „Sirmium“ iz Sremske Mitrovice vratila se sa njihovog prvog Prvenstva Vojvodine sa osvojene dve medalje i tri plasmana na prvenstvo države.

U organizacji Džudo saveza Vojvodine u Stepanovićevu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Vojvodine za kadete. Džudo klub „Omladinac“ iz Stepanovićeva bio je tehnički organizator ovog Prvenstva, u okviru kojeg su se borbe odvijale na tri tatamija – borilišta. Učešće su uzeli takmičari iz 28 kluba iz Vojvodine.

Takmičari Džudo kluba „Sirmium“ nastupili su sa svojih sedam takmičara. Nakon uspešnih nastupa u proteklim godinama u uzrastima pionira od nove godine nastupaće u uzrastu kadeta. Prvo vatreno krštenje na jednom zvaničnom prvenstvu dalo je određenu sliku kvaliteta ove generacije. Prvenstvo Vojvodine je kvalifikaciono za prvenstvo države. Samo osvajači medalja, znači prvih četvoro stiču pravo nastupa na državnom prvenstvu. Što je već u startu podrazumevalo da će biti veoma teško doći do te kvote. Ako se uzme u obzir činjenica da je u nekim kategorijama bilo i preko dvadeset takmičara, to govori da je konkurencija bila izuzetno jaka.

Osvajači bronzanih medalja Sava Šajin i Katarina Trećaković stekli su pravo direknog nastupa na Prvenstvu Srbije, dok je Miloš Pejaković kao četvrti to pravo izborio.

Naš najbolji mladi takmičar Ognjen Trogrilić kome je ovo prva godina u kadetskoj konkurenciji bio je blizu medalje, ali nije uspeo da se domogne pobedničkog postolja. Presudilo je iskustvo dve godine starijih takmičara. Mada ih je Ognjen sve dobro namučio i takmičari koji su ga pobedili učinili su to tek u produžetku borbe, ali njegovo vreme tek dolazi, treba biti samo strpljiv.

Pored dobrih sportskih rezultata svi oni su dobri i učenici. Sava Šajin dobitnik je Svetosavske povelje, dok je Ognjen Trogrlić proglašen za sportistu grada, što je veoma važno za ove mlade ljude sa kojima se Džudo klub „Sirmium“ posebno ponosi.

Možda Vam se svidi i