„Val“ do 22 medalje na Prvenstvu Srbije u kajaku

Sremska Mutrovica – Pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u kajaku sprintu za kategorije pionira, kadeta, juniora i seniora održano je u Beogradu na regatnoj stazi na Adi Ciganliji i trajalo je od četvrtka, 30. avgusta, do nedelje, 2. septembra. Na ovogodišnjoj državnoj smotri učestvovalo je preko 600 takmičara iz 27 klubova.

Sremskomitrovački kajakaši su potvrdili kvalitet osvojivši čak 22 medalja, od kojih je 9 zlatnih, 6 srebrnih i 7 bronzanih, a sve pod vođstvom trenera Nenada Kosijera i Igora Došena. U sveukupnom ekipnom poretku kajak klub „Val“ je zauzeo visoko peto mesto.

U najmlađoj, pionirskoj konkurenciji, briljirao je Aleksandar Jovanović osvojivši dve zlatne medalje u jednosedima na hiljadu i petsto metara. Najbolji su i Jovan Radmanović i Luka Kojović u dvosedu na hiljadu metara, a Radmanović je stigao i do bronze u jednosedu na upola kraćoj distanci. Četverac na „hiljadarci“ u sastavu Aleksa Stojanović, Jovanović, Radmanović i Kojović drugi je u Srbiji.

Među kadetkinjama, Olivera Mihajlović je osvojila čak tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Zlatna medalju osvojila je na petsto, srebro na hiljadu, a broznu na dvesto metara. Najbolja jednosedašica na dvestotine metara je Anastazija Bajuk. Bronzano odličje osvojio je četverac na petsto metara – Dimitrije Stojsić, Jovanović, Radmanović i Kojović.

Kadetski uspeh Anastazija je uspela da ponovi i u juniorskoj konkurenciji gde je takođe osvojila zlato u jednosedu na dvestotine metara. Ponovo je uspešna bila i Olivera osvojivši srebrno odličje na petstotine metara, a bronzano na dvesto. Zapažen je bio Bojan Zdelar osvojivši tri zlatne medalje u jednosedima na hiljadu, petsto i dvesto metara. Stefan Vrdoljak je stigao do dva srebrna odličja, na petsto i dvesto metara. Bronzani je bio dvosed na dvestotine metara – Ognjen Mastalović i Ognjen Nježić.

Jedine seniorske medalje pripale su Mariji Dostanić. Marija je stigla do srebra u jednosedu na hiljadu metara, a bronze je osvojila na petsto i dvesto metara.

Poslednje takmičenje u ovoj sezoni koje očekuje kajakaše „Vala“ jesu Olimpijske nade u poljskom gradu Poznanju od 14. do 16. septembra. Na najveće svetsko takmičenje za kadete putovaće Anastazija Bajuk i Olivera Mihajlović, kao i trener Nenad Kosijer.

You May Also Like