Uspešan vikend iza atletičara „Srema“

Sremska Mitrovica – U subotu, 7. aprila su na gradskom atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održani zimski susreti u bacačkim disciplinama i atletičari AK „Srem“ su bili veoma uspešni sa osvojene tri zlatne i jednom srebrnom medaljom.

Vedran Samac je pobedio u bacanju koplja za seniore daljinom 76,88m i nagovestio da bi ova sezona mogla biti jedna od uspešnijih. Nakon takmičenja Vedran je izjavio da je zadovoljan, jer je ovo sam početak sezone, da je bacao iz punog treninga i da prave daljine očekuje tek od meseca maja.

Senior Vojislav Gvero, pojačanje „Srema“ od ove sezone, pobedio je u bacanju kladiva rezultatom 55,33m što je za 15m duže od rezultata drugoplasiranog.

Najveće i najprijatnije iznenađenje je priredila juniorka Sara Stanimirović u bacanju koplja za seniorke, koja je pobedila rezultatom 44,31m što je ujedno i njen novi lični rekord.

Mirjana Dasović se takmičila u dve discipline, u bacanju kladiva za mlađe juniorke je osvojila srebro rezultatom 32,14m dok je u bacanju koplja bila četvrtoplasirana sa 37,37m.

Trener svih ovih takmičara Dragiša Đorđić naglašava da je sezona takmičenja na otvorenom tek počela i da se,sudeći po ovim prvim rezultatima,možemo u budućnosti nadati lepim vestima iz AK “Srem“.

Aleksandra Kostadinović trener i takmičar u AK „Srem“ osvojila je drugo mesto u trci na 10,5km na ovogodišnjem Kovačičkom polumaratonu. Trka je poslužila kao pripremna za Beogradski polumaraton koji će se održati za dve nedelje i u sasvim solidnoj konkrenciji i masovnoj trci ona je istrčala svoju stazu za
43:05.

You May Also Like