Ubedljiva pobeda najmlađih košarkašica „Srema“ protiv „Tamiša“

Sremska Mitrovica – U 2. kolu Kvalitetne lige Vojvodine za mlađe pionirke ŽKK „Srem“ je ubedljivo savladao ekipu ŽKK „Tamiš“ iz Pančeva rezultatom 51:34 (13:7, 16:2, 8:7, 14:18). Utakmica je odigrana u sali Mitrovačke gimnazije, a počela je minutom ćutanja povodom smrti dugogodišnjeg prijatelja i donatora kluba Mihaila Apića Apele.

Domaće košarkašice od samog početka utakmice krenule su agresivno i borbeno što im se isplatilo već na kraju prve četvrtine kada su stekle prednost od 6 poena razlike. U drugoj četvrtini viđena je još bolja igra košarkašica u žuto-crnim dresovima. Prednost „Srema“ rasla je iz minuta u minut pa se na poluvreme otišlo sa visokih 20 poena razlike u korist domaćih igračica. U trećoj četvrtini košarkašice „Tamiša“ zaigrale su malo bolje ali nedovoljno da se približe protivnicama. Trener „Srema“ Nikola Milošević u poslednjoj četvrtini dao je šansu i najmlađim igračicama što su gošće iz Pančeva uspele da iskoriste, smanje razliku i izbegnu još veći debakl.

Najefikasnija na utakmici bila je Nikolina Balanac iz ŽKK „Srem“ sa 14 poena, dok je u ekipi ŽKK „Tamiš“ najefikasnija bila Šolaja Tea sa 10 poena.

ŽKK „Srem“ u sledećem kolu gostuje u Inđiji ekipi ŽKK „Železničar Star basket“.

ŽKK „Srem“ Sremska Mitrovica: Kevilj Milica 4p, Čizmić Teodora, Balanac Nikolina 14p, Kostić Svetlana 2p, Drinić Anđela, Tanasić Sara 7p, Vasić Marina 10p, Đorđić Milica 8p, Bulat Kristina 2p, Novoselac Kristina 2p, Kojić Ana 2p, Đorđić Dunja, Jovanović Nikolina, Škiljni Milica, Laušević Željana.
Trener: Milošević Nikola

ŽKK „Tamiš“ Pančevo: Davinić M, Šaponjić H, Milovanović M, Šolaja T. 10p, Jovanović D. 8p, Petrović S. 4p, Petronijević E, Uzurov M, Jakovljević L. 2p, Petronijević A. 1p, Poplišan M. 2p, Cvetković A. 1p.
Trener: Jovanović D.

You May Also Like