Srebrni vikend atletičara “Srema“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tri srebrne medalje osvojili su trkači AK „Srem“ na dva takmičenja tokom proteklog vikenda.

Najpre na Krosu RTS-a u Šapcu Andrej Joksimović u trci starijih pionira na 1000 metara dolazi do drugog mesta u masovnoj trci i jakoj konkurenciji. Od ostalih trkača šesta mesta osvojili su Teodora Joksimović i Aleksandar Anđelković, sedmi su bili Dušan Petrović i Ivona Lajić, deveti je bio Dejan Turan, dok su u trci seniora na 5000 metara nastupili Mirko Mauna i Dejan Antunović i plasirali se na osmo, odnosno jedanaesto mesto.

Narednog dana je u Beogradu povodom godišnjice oslobođenja grada Beograda na Kalemegdanu održana tradicionalna trka na Donjem gradu.

U trci starijih juniora na 3000m Dejan Antunović je dobrom taktikom i sjajnim raspoređivanjem snaga došao do odlične druge pozicije iza Miloša Maleševića iz Inđije.

Mirko Mauna je u trci mlađih juniora na 2000m takođe bio drugoplasirani u dosta brzoj i dinamičnoj trci sa sjajnim Damirom Klempićem koji je na kraju pokazao da mu ta dužina staze više odgovara.

Andrej Joksimović je trku starijih pionira na 1500m završio kao petoplasirani dok je Dušan Petrović u trci mlađih juniora bio sedmi.

Ove trke su bile poslednja provera pred prvenstvo Srbije u krosu za sve kategorije u Pančevu narednog vikenda.

Možda Vam se svidi i