Pregršt medalja za atletičare „Srema“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tradicionalni novogodišnji atletski miting AK “Vojvodina“ u hali Novosadskog sajma bio je veoma uspešan za mlade atletičare sremskomitrovačkog AK „Srem“.

Deset takmičara osvojilo je ukupno jedanaest medalja – pet zlatnih, pet srebrnih i jednu bronzanu.

Prvo zlato na za Sremce osvojio je u disciplini skok u vis za starije pionire Kremić Đorđe visinom 1,68m. Odmah potom u trci na 800m pobedio je Andrej joksimović u trci starijih pionira rezultatom 2:20,63. U disciplini bacanje kugle (2kg) za mlađe pionirke pobedila je Mila Miljković svojim novim ličnim rekordom koji sada iznosi 13,12m. Iva Bežanović je od devojčica 2008. godišta najdalje bacila vorteks (33,80m) i osvojila takođe zlato.

Najsjanijim odličjem se okitila i Isidora Maksimović u trci na 50m za devojčice 2012. godište dok je njena sestra Marija bila drugoplasirana na 40m. Dva srebra u veoma jakoj konkurenciji osvojila je Teodora Čonić. Ona je postavila svoj novi lični rekord na 60m (8,85s), a u skoku u dalj iz zone je doskočila do srebra i odličnih 4,50m. Katarina Škorić je osvojila srebrnu medalju na 60m i bila bronzana u skoku u dalj iz zone, dok je Dostanić Nikola na 60m bio drugoplasirani, a u skoku u dalj iz zone je osvojio četvrto mesto.

Maksimović Miona je kod devojčice 2008. godište na 60m uspela da se plasira među prvih 8 takmičarki, dok je u skoku u dalj bila oko 12 mesta. Na mitingu je učestvovalo oko 650 takmičara iz 26 srpskih i 9 inostranih klubova.

Kraj ove nagoveštava lepu i uspešnu 2019. godinu za atletičare AK „Srem“

Možda Vam se svidi i