Poslednja provera pred državni šampionat

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Džudo klub „Rakovica“ organizovao je treći po redu turnir za mlađe kategorije, na kojem je učešće uzelo 448 takmičara iz 50 klubova i 5 država, a među njima našli su se i Mitrovčani. Takmičenje je održano u Sportskom centru Rakovica.

Promoteri turnira bili su Aleksandar Kukolj – evropski šampion i Srđan
Mrvaljević – vicešampion sveta, inače obojica iz Džudo kluba „Rakovica“.

Bila je to žestoka konkurencija i prava prilika da se vidi na kom su nivou takmičari Džudi kluba „Sirmijum“. U takvoj konkurenciji osvojene su četiri medalje.

Kod najmlađih bronzanu medalju je osvojila Teodora Baćić u kategoriji do 43 kg. koja se takmičila u uzrasnoj grupi starijih poletaraca. Mogla je Teodora osvojiti i sjajniju medalju, ali je morala da ispoštuje tehničke zahteve trenera za koje očigledno još nije dorasla, što će u narednom trenažnom procesu uvežbavati.

Kod starijih pionira bronzane medalje u kategoriji do 63 kg. osvojile su dve Katarine, Trećaković i Pedić, koje su se takmičile u uzrasnoj grupi starijih pionirki. One su nakon četiri meča dve borbe izgubile, a dve borbe pobedile, što je bilo dovoljno za treće mesto.

Bronzanu medalju osvojio je i Darko Matajić u kategoriji do 60 kg, kojem je finale izmaklo tek u produžetku, zbog čega je bronzu jurio u repasažu i zaradio ju je više taktički vodeći borbu, što je jedna od dobrih osobina za dalji napredak.

Ognjen Trogrlić se morao oprostiti od takmičenja u četvrtfinalu izgubivši od starog rivala Marka Milutina iz Zrenjanina kojeg je u zadnjih 7 dana dva puta pobedio. Pad koncetracije koštao ga je poraza, ali ako je ovo moralo da se desi bolje što mu se to dogodilo na turniru nego sledećeg vikenda na državnom šampionatu, gde iz kluba gaje nadu za visok plasman.

You may also like