Osnovan još jedan sportski klub

Sremska Mitroica – Od nedavno Mačvanska Mitrovica bogatija je za još jedan sportski klub. U pitanju je Stonoteniski klub “Podrinje” koji je osnovan ovog proleća.

“Posle četvrtog, tradicionalnog turnira u stonom tenisu koju smo mi, zaljubljenici u taj sport organizovali za Uskrs u Domu kulture u Mačvanskoj Mitrovici rodila se ideja, a zatim smo i krenuli u realizaciju iste, a to je da osnujemo stonoteniski klub. Nas nekoliko ozbiljno se okupilo oko te zamisli i početkom maja meseca i zvanično je osnovan stonoteniski klub koji nosi naziv „Podrinje“. Izvršli smo registraciju kluba po novom Zakonu o sportu, a uz pomoć Sportskog saveza grada napravili statut, zatim izvršili i registraciju u APR-u i u Stonoteniskom savezu Vojvodine, tačnije ispunili smo sve zakonske preduslove kako bi klub zaživeo i počeo sa radom”, priča Rade Kovačević.

Rade Kovačević, predsednik kluba

Zainteresovanost za klub je, priznaje on, bila iznenađujuća, pa tako već 10 takmičara je registrovano, a pored njih još nekoliko rekeativaca redovno dolazi na treninge.

“Naši treninzi se odvijaju u Domu kulture Mačvanska Mitrovica i ovom prilkom zahvaljujem se Mesnoj zajednici na čelu sa predsednikom Mlošem Kovač, što su nam izašli u susret oko sređivanja samog prostora, a iskreno se nadam se da ćemo uskoro taj posao u potpunost završiti, jer treba još da se urede sanitarni čvorovi”, objašnjava Kovačević koji je na osnivačkoj skupštini izabran za predsednika kluba.

Od početka sezone, tačnije od jeseni STK “Podrinje” će se takmičiti u Sremskoj ligi, prvo kolo biće odirano već polovinom septembra meseca.

“Još uvek nije poznato ko će se sve takmičiti u našem rangu, pa samim tim nije poznat ni raspored utakmica, međutim to nam za sada nije tako ni važno. Imaćemo nekoliko prijateljskih takmica i polako ćemo se spremati za sve što nas čeka u Sremskoj ligi, u međuvremenu smo krenuli da tražimo sponzore, pa smo tako uz pomoć naših lokalnih preduzetika uspeli da kupimo jedan novi sto. Njima se neizmerno zahvaljujemo, jer da bi imali jedan ozbiljan klub, jednu ozbiljnu priču treba da stvorimo i dobre uslove kako za treniranje tako i za takmičarske utakmice”, kaže predsednik kluba i dodaje da je drugi sto kupljen zahvaljujući sredstvima članova, tako da u ovom trentku “Podrinje” raspolaže sa dva stola.

Imajući u vidu trenutni broj njihovih članova, to nije dovoljno, ali svakako jeste dobar početak.

“Na treninzima bude nas desetak, a imamo samo dva stola, pa uvek neko mora da čeka. To nam je za sada i najveći problem, tako da apelujem i na ostale privrednike, naše sugrađane, na zaljubljenike u stoni tenis da nam pomognu da kupimo osnovna sredstva za rad. Od jeseni kada startuje sezona biće nam potrebne i trenerke, majice, pa se nadam da ćemo nabaviti to sve i da ćemo biti potpuno spremni i opremljeni”, priča dalje Rade.

Prema njegovim rečima sa početkom nove školske godine klub će ostvariti saradnju sa Osnovnom školom “Dobrosav Radosavljević Narod”, a zamisao je da učenici, s obzirom na to da još uvek nemaju fiskultuurn salu, časove fizičkog vasptanja realizju u Dom igrajući upravo stoni tenis.

“Ide jesen, kišni perod, pa mislimo da je bolje da naši osnovci na časovima fizičkog igraju stoni tenis, a ne da eventualno sede zatvoreni u učionicama. To je dobro i za njih, ali i za nas, jer možda otkrijemo da neko od njih ima potencijala za bavljenje ovim sportom. U naš klub svi su doborodošli, imamo članove iz obe Mitrovice, iz okolnih sela, različitih godina i zanimanja. Oni koji ne žele da se takmiče mogu jednostavno da dođu rekreacijei druženja radi”, kaže Rade.

Cilj za prvu takmičarsku sezonu jeste upoznati protivnike, odmeriti snage sa njima, ali i pozicionirati se u vrhu tabele.

“Iskreno mislim da kvalitetom možemo biti u vrhu tabele Sremske lige, imamo zaista jake stonotenisere, iskusne i raspoložene za igru. Za sada sve je krenulo onako kako treba i nadam se da će tako ostati. Sa nestrpljenjem čekamo septembar mesec”, završava Rade.

You May Also Like