Optimistički u novu sezonu

Muški odbojkaški klub Srem Eaton je zvanično predstavio ekipu za sledeću sezonu u Prvoj b ligi Srbije. Pored toga što su predstavljeni igrači svih selekcija svečano je potpisan i četvorogodišnji ugovor sa trenerom prvog
tima Stanislavom Savićem istaknutim odbojkaškim stručnjakom.

Rukovodstvo Kluba veruje da će duža saradnja sa ovim dokazanim trenerom omogućiti podizanje kvaliteta stručnog rada u klubu i značajan takmičarski uzlet svih ekipa.

„CIlj našeg okupljanja je promocija zvaničnog kluba pred predstojeću takmičarsku sezonu. Planovi su uvek da se igra na najboljem mogućem nivou, odnosno da se opstane u trenutnom rangu takmičenja. Prvo nas očekuje Kup Srbije na teritoriji Vojvodine početkom septembra, a onda krajem septembra startuje liga“, izjavio je Stanislav Savić, šef stručnog štaba GOK „Srem Eaton“ Sremska Mitrovica.

„Iz mog velikog igračkog iskustva mogu da kažem da je trener Savić ubedljivo najbolje rešenje za vas mlađe igrače da stasate u prave igrače. Ono što mogu samo da vam sada poželim pošto je ovaj dan zapravo početak vaših priprema, da pripreme proteknu u najboljem redu, sa što manje povreda, da date svoj maksimum na treninzima, na terenu ali i da se pokažete kao profesionalci i van terena, što je nama bitno i što ću ja morati da propratim i malo van terena. Mi ćemo se potruditi u dogovoru sa trenerom Savićem da organizujemo što je više moguće nekih trening utakmica, pripremnih utakmica koje će vam omogućiti da se što bolje spremite za početak sezone. Što se tiče ostatka stručnog štaba Savić će to saopštiti, ko su mu stručni saradnici i nadam se
da ćemo se lepo družiti“, izjavio je Milan Jurišić, sportski direktor GOK „Srem Eaton“ Sremska Mitrovica.

„Ja sam profesionalni sportista već 21. godina, od ove godine član Gradskog odbojkaškog kluba „Srem Eaton“. Sledeće godine ćemo biti zajedno, trudićemo se da ostvarimo bolji rezultat nego prethodne sezone, odnosno da nastavimo na radu koji smo započeli prošle godine, usavršavanju mlađih kategorija. Probaćemo da sa mlađim kadrom ostvarimo što bolji rezultat sledeće sezone“, istakao je Duško Novoselac, kapiten GOK „Srem Eaton“ Sremska Mitrovica.

GOК SREM ITON

Gradski odbojkaški klub Srem Iton je formiran 2006. godine i nastavljač je tradicije muških odbojkaških klubova Кorn, Mitrovolej i Srem koji su se takmičili u periodu od 1983. do 2006. Кlub je osnovan uz podršku Branka Кrstića, Ivana Lazanskog, Aleksandra Vaščanina i Zorana Кovačića, a registrovan je pod imenom Srem 2006. Počeo se takmičiti u najnižoj II vojvođanskoj ligi. U prvoj godini klub je osvojio prvo mesto i plasirao se u Prvu vojvođansku ligu gde je proveo naredne dve godine. Od sezone 2009/10. klub se takmičio u Drugoj ligi Srbije grupa sever (treći nivo odbojkaških takmičenja u Srbiji).

Glavni sponzor kluba postala je od oktobra 2010. godine fabrika Iton elektrik pa je klub preimenovan u GOК Srem Iton dodavši i ime sponzora. U sezoni 2015/16. ekipa GOК Srem Itona je zauzela treće mesto u ligi sa 11 pobeda i 7 poraza i plasirala se u novoformirani treći rang takmičenja I b ligu Srbije. U ovom rangu takmičenja GOК Srem Iton se takmiči i danas, a na početku sezone prestavlja svoju ekipu koju čine: Novoselac Duško, Radovanov Igor, Graovac Nenad, Živković Nenad, Кarajlović Uroš, Babić Žarko, Bugarinović Srđan, Petković Rade, Ćorić Milivoj, Đorđić Uroš, Maričić Boris, Milutinović Bojan, Foro Luka, Jurišić Luka, Perković David i Milojković Veljko. Srem Iton će u ovoj sezoni nastupati sa najmanje četiri ekipe u četiri takmičarske kategorije. Jedan je od retkih klubova u gradu u kome se ne naplaćuje članarina. Trenutno klub ima 48 registrovanih igrača.

Očekuje se da Кlub ove godine sklopi Sporazum o dugoročnoj saradnji sa najboljim odbojkaškim klubom u Srbiji OК Vojvodinom iz Novog Sada.

Sportsko trenerska biografija Savić Stanislav

Rođen 1966.; diplomirani inženjer arhitekta i viši sportski trener odbojke (Sportska Akademija Beograd). Od 1982. do 1991. igrač u odbojkaškom klubu „Кorn“ iz Sremske Mitrovice. Trener u odbojkaškim klubovima OК „Кorn“ Sremska Mitrovica; OК „Duga“ Petlovača; asistent trener ženske seniorske ekipe ŽOК „Кolmer Srem“ Sremska Mitrovca; 1996. – 1999. osnivač i trener svih selekcija muškog odbojkaškog kluba OК „Mitrovolej“ od 1999. OК „Srem“ Sremska Mitrovica; 1999. – 2000. trener ženske seniorske ekipe OК „Jedinstvo“ Stara Pazova; 2000. – 2001. trener ženske seniorske ekipe ŽOК „Srem“ Sremska Mitrovica; 2003. – 2005. trener muške seniorske ekipe OК „Srem Simeks“ Sremska Mitrovica; 2006. – 2008. trener muške seniorske ekipe OК „Sloven“ Ruma 2009. – 2010. Trener ženske seniorske ekipe ŽOК „Vojvodina“ Novi Sad; trener ŽOК Novi Sad, OК Mitrovice, GŽOК Iton Srem Tempo, ŽOК Slavije; Кao trener osvojio je pehare КUP-a Vojvodine (2004.) i КUP-a Srbije (2004.) sa OК „Srem Simeks“ Sremska Mitrovica i pehare namenjene Prvaku Prve vojvođanske lige 1998/99. sa OК „Mitrovolej“ Sremska Mitrovica, Prvaku Druge „A“ lige Srbije 2004/05. sa OК „Srem Simeks“ Sremska Mitrovica, Prvaku Srpske lige SEVER 1994/95. sa ŽOК „Кolmer Srem“ Sremska Mitrovica, prvak u Druge srpske lige – Sever sa GŽOК Iton Srem Tempo 2013/14.

You May Also Like