Održan 20. Karate Kup Srbije, pregršt medalja za „Sirmium“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U nedelju, 8. decembra u Poslovno sportskom centu „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici održan je 20. Karate Kup Srbije.

U prepunoj sportskoj hali okupili su se najuspešniji karate takmičari iz Srbije, svih uzrasnih kategorija, od poletaraca do seniora, iz 18 klubova, sa ukupno 285 takmičara. Na takmičenju su gostovali takmičari karate reprezentacije Mađarske. Takmičenje je otvorio, prikladnim govorom, gradonačelnik Sremske Mitrovice, Vladimir Sanader i predsednik Karate Unije Srbije, profesor Dušan Dačić.

U ime domaćina, Karate kluba „Sirmium“, pozdravnu reč uputio je šef stručnog štaba i podpredsednik Karate unije Srbije, Stanislav Raković. Himnu Srbije „Bože pravde“, otpevala je Aleksandra Saška Padrov, profesor solo pevanja. U veličanstvenom nastupu svih takmičara, najzapaženiji su bili upravo takmičari iz Karate kluba „Sirmium“, koji su prikazali do savršenstva uvežbane karate tehnike u katama i borbama.

Nakon završetka takmičenja, u generalnom plasmanu, prvo mesto je ubedljivo osvojio „Sirmium“ koji je nagrađen veoma vrednim peharom, drugo mesto osvojio je Karate klub „Budo“ iz Novog Sada, a treće plasirani je bio Karate klub „Yo Karate Do“, takođe iz Novog Sada.

Za najuspešnijeg takmičara proglašen je Miloš Nešković, sa osvijenih 10 medalja, od kojih su 8 zlatnih i 2 srebrne medalje, a za najuspešniju takmičarku je proglašena Anastasija Pavlešin sa osvojenih 9 zlatnih medalja.

„Sirmium“ je osvojio 111 medalja, od toga 59 zlatnih, 27 srebrnih i 25 bronzanih medalja, spisak bi bio veoma dugačak.

„Uz veliku zahvalnost našim takmičarima, njihovim roditeljima, trenerima i svim ljudima dobre volje, koji su pomogli da se održi ovo značajno takmičenje, završavamo takmičarsku sezonu za 2018. godinu i počinjemo pripreme za organizaciju proslave 45 godina Karate kluba „Sirmium“, koji je počeo sa svojim radom februara davne 1974. godine“, rekao je nakon takmičenja Stanislav Raković, trener „Sirmiuma“.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik