Mitrovački „Radnički“ startovao sa pripremama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 14. jula na stadionu u Hesni u Sremskoj Mitrovici u 14 časova, okupili su se igrači, stručni štab, članovi uprave, navijači i simpatizeri „Radničkog“, koji su svi zajedno u dobrom i veselom raspoloženju i sa puno optimizma počeli pripreme za novo prvenstvo Srpske lige grupa Vojvodina 2018/19.

Sedmu godinu zaredom Hesnerci će igrati u III ligi, gde su u protekilm godinama bili jedan od najboljih klubova u Vojvodini. „Radnički“ je u poslednjih 6 godina u Srpskoj ligi dva puta osvoji III mesto, jednom 4, 5, 8. i prošle godine 15. mesto.

Prošlo prvenstvo za „Radnički“ bilo je jedno od najtežih i najneizvesnijih u dosadašnjoj istoriji kluba, dugoj 97 godina. Sa dva osvojena boda u jesenjem delu „Radnički“ se nije predao. U proleće bio je hit prvenstva, borili su se igrači „Radničkog“ hrabro i požrtvovano, kako kući tako i širom Vojvodine, zajedno sa stručnim štabom, upravom i navijačima i nisu se predavali do poslednjeg kola. Čak i u poslednjem kolu u Subotici protiv „Bačke“, „Radnički“ je išao na pobedu, mada je već bio ispao iz lige, to govori koliko je bila istrajna i uporna borba za svaki gol i svaki bod. Kao da je i sam Bog video kolika je želja „Radničkog“ da ostane u Srpskoj ligi, te je uslišio molbe i želje članova kluba i Srpska liga Vojvodina je proširena sa 16 na 18 klubova, tako su crveno-beli iz Hesne ostali u ligi.

Novi trener „Radničkog“ je Dragan Milošević koji je vodio „Mladost“ iz Bačkog Jarka, „Cement“ iz Beočina i još nekoliko klubova. Pomoćnik mu je Petar Jeftić, a trener golmana je Vujaković Đorđe.

Od igrača iz prošlog prvenstva u klubu su ostali: Herceg, Kremenović, Ćurko, Janković, Dragojević, Savičević, Žegarac, Vuletić, Volarević i golman Veselinović.

Novi članovi „Radničkog“ su: golman Nemanja Romić, Ivan Tomac, Nenad Stojisavljević, Srećko Mitrović, Strahinja Pavišić, Zoran Rakić, Nemanja Vuković i Georgije Ilić.

Tabor „Radničkog“ napustili su: Vukmir, nastavio karijeru u Austriji, zatim Skorupan, Šivoljicki, Stević, Simić i Savić – prešli su u „Hajduk“ iz Divoša. Ristić i Bajunović prešli su u „Slogu“ iz Erdevika.

U druge klubove su otišli: Jević, Vujasinović, Ivanović, Stojisavljević, Kačar, Zgonjanin, trener Dragan Ivanović, trener golmana Obren Čučković.

Jesenji deo prvenstva počinje u subotu, 18. avgusta, a završava se u subotu 25. novembra.

Ambicije „Radničkog“ u ovom prvenstvu su konsolidacija i stabilizacija kluba uz forsiranje mladih igrača, s obzirom da se u toku sledeće godine planira izgradnja gradskog stadiona koji će se nalaziti na mestu sadašnjeg. U klubu je ostala skoro cela generacija 1999, koja se prosle sezone plasirala u kvalitetnu ligu Vojvodine.

Omladinska ekipa FK „Radnički“ će se takmičiti u kvalitetnoj ligi Vojvodine. Omladince će sa klupe predvoditi iskusni i provereni trener Neđa Vuković. FK „Radnički“ će pripreme obaviti u svom gradu, gde će na raspolaganju između ostalog imati atletski stadion i gradski bazen.

Za sada su zakazane prijateljske utakmice:
U Salašu Noćajskom sa „Budućnosti“ 21.jula.
U Laćarku će „Radnički“ gostovati 25. jul povodom seoske slave i tako uveličati seosko slavlje.
U Hesni se igra sa „Železničarom“ iz Pančeva 1. avgusta i sa „Vojvodinom“ iz Novog Sada (omladinci) 11. avgusta.

Klub uskoro slavi 100 godina uspešnog rada i postojanja. U susret jubileju planira se izgradnja novog stadiona i pratećih infrastrukturnih objekata.

Najlepši poklon navijačima „Radničkog“ za vredan jubilej, bio bi plasman u Prvu ligu Srbije, rang takmičenja (II liga) gde Hesnerci nisu do sada nikada igrali.

Piše/foto: Stević Jovica

Možda Vam se svidi i