Mitrovački „Radnički“ startovao sa pripremama. Raspored utakmica jesenjeg dela sezone

Sremska Mitrovica – U subotu, 14. jula na stadionu u Hesni u 14 časova, okupili su se igrači, stručni štab, članovi uprave, navijači i simpatizeri Radničkog, koji su svi zajedno u dobrom i veselom raspoloženju i sa puno optimizma počeli pripreme za novo prvenstvo Srpske lige grupa Vojvodina 2018/19.

I sedmu godinu zaredom Hesnerci će igrati u III ligi, gde su u protekilm godinama bili jedan od najboljih klubova u Vojvodini. Radnički je u poslednjih 6 godina u Srpskoj ligi dva puta osvoji III mesto, jednom IV, V, VIII i prošle godine 15. mesto.

Prošlo prvenstvo za Radnički bilo je jedno od najtežih i najneizvesnijih u dosadašnjoj istoriji kluba, dugoj 97 godina. Sa dva osvojena boda u jesenjem delu Radnički se nije predao. U proleće bio je hit prvenstva, borili su se igrači Radničkog hrabro i požrtvovano, kako kući tako i širom Vojvodine, zajedno sa stručnim štabom, upravom i navijačima i nisu se predavali do poslednjeg kola. Čak i u poslednjem kolu u Subotici protiv Bačke, Radnički je išao na pobedu, mada je već bio ispao iz lige, govori sve koliko je bila istrajna i uporna borba za svaki gol i svaki bod. Kao da je i sam Bog video kolika je želja Radničkog da ostane u Srpskoj ligi, te je uslišio molbe i želje članova Radničkog i Srpska liga Vojvodina je proširena sa 16 na 18 klubova, tako su crveno-beli iz Hesne ostali u ligi.

Novi trener Radničkog je Dragan Milošević koji je vodio Mladost iz Bačkog Jarka, Cement iz Beočina i još nekoliko klubova. Pomoćnik mu je Petar Jeftić, a trener golmana je Vujaković Đorđe. Od igrača iz prošlog prvenstva u klubu su ostali. Herceg, Kovačić, Kremenović, Ćurko, Janković, Dragojević, Savičević. Žegarac, Vuletić, Volarević i golman Veselinović.

Novi članovi Radničkog su: Golman Nemanja Romić, Ivan Tomac, Nenad Stojisavljević, Srećko Mitrović, Strahinja Pavišić, Zoran Rakić, Nemanja Vuković i Georgije Ilić

Tabor Radničkog napustili su: Vukmir nastavio karijeru u Austriji. Skorupan, Šivoljicki, Stević, Simić i Savić prešli su u Hajduk iz Divoša. Ristić i Bajunović prešli su u Slogu iz Erdevika.

U druge klubove su otišli: Jević, Vujasinović, Ivanović, Stojisavljević, Kačar, Zgonjanin, trener Dragan Ivanović, trener golmana Obren Čučković

Jesenji deo prvenstva počinje u subotu 18. avgusta, a završava se u subotu 25. novembra.

Ambicije Radničkog u ovom prvenstvu su konsolidacija i stabilizacija kluba uz forsiranje mladih igrača, s’ obzirom da se u toku sledeće godine planira izgradnja gradskog stadiona koji će se nalaziti na mestu sadašnjeg. U klubu je ostala skoro cela generacija 1999, koja se prosle sezone plasirala u kvalitetnu ligu Vojvodine.

Posebno ističemo da će se omladinska ekipa FK Radnički takmičiti u kvalitetnoj ligi Vojvodine. Omladince će sa klupe predvoditi iskusni i provereni trener Neđa Vuković. FK Radnički će pripreme obaviti u svom gradu, gde će na raspolaganju izmedju ostalog imati atletski stadion i gradski bazen.

Za sada su zakazane i odigrane sledeće prijateljske utakmice:
U Salašu Noćajskom 21. jul 2018: Budućnost – Radnički 1:1
U Hesni: nedelja 22. jul 2018: Radnički – Krušik (Valjevo) 1:0.

FK Krušiki je tim koji je tri puta uzastopno bio drugoplasirani u Srpskoj ligi Zapad i tim koji ima budžet 20 milona dinara godišnje, a trene prvog tima ima platu 180 000 dinara mesečno.

U Laćarku u sredu 25. jul 2018. godine Radnički je odigrao utakmicu povodom seoske slave i tako uveličao slavlje ali Radnički je ipak kao trećeligaš pobedio sa 2:1.

U Hesni se igra sa Železničarom iz Pančeva 1.avgusta, u Hesni 4. avgusta sa Dunavom iz Starih Banovaca i u Hesni generalna provera 11. avgusta sa Vojvodinom iz Novog Sada (omladinci)

Klub uskoro slavi 100 godina uspešnog rada i postojanja. U susret jubileju planira se izgradnja novog stadiona i pratećih infrastrukturnih objekata. Najlepši poklon navijičima Radničkog za vredan jubilej, bio bi plasman u Prvu ligu Srbije, rang takmičenja (II liga) gde Hesnerci nisu do sada nikada igrali.

Jovica Stević

You May Also Like