Mitrovački kajakaši 17 medalja na Prvenstvu Vojvodine

Sremska Mitrovica – Otvoreno prvenstvo Vojvodine u kajaku za kategorije pionira, kadeta, juniora i seniora održano je na jezeru Tikvara u Bačkoj Palanci od nedelje, 5. avgusta, do utorka, 7. avgusta. Kajakaši sremskomitrovačkog „Vala“ su na ovom takmičenju potvrdili kvalitet osvojivši 17 medalja – čak 10 zlatnog, 3 srebrnog i 4 bronzanog sjaja. Pored pojedinačnih uspeha, klubu su pripali pehari za treće mesto u ekipnom poretku u konkurenciji pionira i juniora.

U pionirskoj konkurenciji Aleksandar Jovanović je osvojio zlatnu medalju u jednosedu na petstotina metara. Na istoj distanci do zlata je stigao i dvosed Luka Kojović i Jovan Radmanović, dok je Kojović stigao do bronze u jednosedu na duplo dužoj distanci. Najbrži je bio i četverac na petstotina metara u sastavu – Aleksa Stojanović, Jovanović, Radmanović i Kojović.

Najbolja kadetkinja jeste Olivera Mihajlović u jednosedu na petstotina metara, a bronzano odličje je osvojila na dvestotine metara. Anastazija Bajuk je trijumfovala u trci jednoseda na dvestotine metara. Kao pionirski, najbolji je bio i kadetski četverac na petstotina metara koga su činili Dimitrije Stojšić, Miloš Ristić, Radmanović i Kojović.

Zlatnu medalju u kadetima u jednosedu na dvestotine metara Anastazija je uspela da ponovi i u juniorskoj konkurenciji, a Olivera je osvojila srebro na petstotina metara. Bojan Zdelar stigao je do zlata u trci na petstotina metara, i srebra na dvestotine metara. Stefan Vrdoljak je najbolji u jednosedu na dvestotine metara, a u dvosedu sa Ognjenom Mastalovićem osvojio je bronzu na istoj distanci. Juniorski četverac – Ognjen Nježić, Igor Milaković, Dimitrije Tatomirović i Ristić se okitio srebrom na hiljadu metara.

Najbolja seniorka Vojvodine je Marija Dostanić u jednosedu na hiljadu metara, a Vrdoljak je stigao do bronzanog odličja na dvestotine metara.

Sve medalje su osvojene pod vođstvom trenera Nenada Kosijera i Igora Došena.

Anastazija Bajuk i Olivera Mihajlović su osigurale i mesto u reprezentaciji za takmičenje Olimpijske nade koje će se održati u poljskom gradu Poznanju sredinom septembra, a Marija Dostanić je pobedom izborila nastup na Svetskom prvenstvu za seniore u portugalskom gradu Montemor-o-Velju krajem avgusta.

You May Also Like