Mitrovački gimnastičari na 16. Svesokolskom sletu u Pragu

Sremska Mitrovica – Sokolski Savez Srbije organizovao je odlazak na 16. Svesokolski slet u Prag od 1 do 7. jula. Svesokolski slet u Pragu se organizuje svake šeste godine, a članovi Sokolskog Gimnastičkog Кluba „ES-EM“ iz Sremske Mitrovice, pored Beograda, Novog Sada, Batajnice i Rume, prvi put su učestvovali u programu sleta malih grupa.

U tri dana izvodili su Mitrovčani tri koreografije na trgovima Malostranske namesti i Staromestske namesti. U koreografijama su učestvovali: Maja Pisarević, Predrag Đuričić, Boris Giner, Anja Žunić, Jelena Žilić, Sara Perić, Tijana Gićanov, Marina Burmudžija i Gordana Burmudžija.

Pored vežbača, predstavnici Mitrovice su bili i Natalija Novaković Jelena Žunić, Aleksandra Pisarević, Biljana Кirjaković i Marko Burmudžija.

Prvog dana učestvovali su u defileu kroz centar Praga, sa svim učesnicima sleta iz Češke, SAD, Brazila, Francuske, Grčke, Australije, Nemačke, Danske, Slovačke, Slovenije. Prisustvovali su gala programu u O2 areni, sletu na Eden stadionu, izložbi u Tiršovom domu.

Pored organizovanog programa, obišli su Mitrovčani centar Praga, Hradčane, park Višegrad, ZOO vrt, Кarlove vari i druge znamenitosti grada.

„Nosimo lepo iskustvo i uspomene sa ovog sleta i nadamo se da ćemo za šest godina ići u većem broju. Ovom prilikom bi se zahvalili GU sa sport i svima koji su nam finansijski pomogli da obezbedimo opremu za učešće na sletu“, poručuju iz kluba.

You May Also Like