Miting bacača diska

Sremska Mitrovica – U okviru programa Atletskog saveza Srbije usmerenom ka razvoju mladih bacaca diska formirana je „diskaška“ radionica koju vodi profesor Danilo Krtinic, olimpijski trener naše rekorderke i četvorostruke olimpijke Dragane TomaseviĆ.

Kao poseban deo programa u subotu, 23. juna na Atletskom stadionu Sremska Mitrovica održan je I diskaški miting pozvanih talenatovanih bacača diska.

Demonstrator i seniorski takmičar na mitingu, najbolja u svojoj konkurenciji bila je Dragana Tomašević bacivši svih šest hitaca preko norme za Evropsko prvenstvo u Berlinu koje će se održati od 5. do 8. avgusta. Najuspešniji hitac izmeren je na daljinu od 60,78m što potvrđuje Draganinu odličnu formu pred završne pripreme za Evropsko prvenstvo u Berlinu za 50 dana. Drugo mesto osvojila Gačević Katarina AK „Šabac“ 38.27m.

U mlađejuniorskoj kategoriji najbolja je bila Martina Pavlović iz AK „Top jump“ sa hicem dugim 36.88 m. Ona se našla ispred Zorice Stanić iz AK „Partizan 45“ koja je bacila 30.62 metara.

U kategoriji pionira najbolja je bila Stojkov Milica AK „Top jamp“ sa 31,29m, ispred Ivković Marije AK „Soko“ Vrdnik sa 23.93m.

Posebno se istakao dobrim hicem Novosadjanin Dušan Nikolić sa daljinom 46.26 m.

Svi pozvani ucesnici diskaške radionice su opravdali očekivanja i aktivno se uključili u dalji program koji će se održavati jednom mesečno, a sledeći termin je 4. avgust.

Piše/foto: Jovica Stević

You May Also Like