Kuglaši“Srema“ osvojili bod na startu prvenstva i pored najboljeg rezultata ovog kola

Kljajićevo. Prvo kolo Prve Vojvođanske lige u kuglanju. KK „Kljajićevo“ – KK „Srem“ Sremska Mitrovica. Rezultat 1:1.
Sudija Vitman Miroslav.
Gledalaca 50.

Kuglaši „Srema“ obeležili su Prvo kolo Vojvođanske lige ostvarivši na stazama rezultat od 3384 oborene kegle što je najveći rezultat u ovom kolu.

Na stazama u direktnim duelima domaćini iz Kljajićeva su imali više pobeda, ali sabiranjem oborenih kegli ekipno, (3363:3384) došlo se do nerešenog rezultata i podele bodova.

Prema rečima Predsednika kuglaškog kluba „Srem“ Kovačić Predraga „borba se vodila do samog kraja, do poslednje izmene na stazama. Malo je nedostajalo pa da se kući Miteovčani vrate sa pobedom.

„I nerešenim rezultatom smo zadovoljni obzirom da ovaj nivo takmičenja zahteva prema propozicijama da se takmičenja ovog ranga igraju na stazama koje su „popločane“. Kuglana u Mitrovici je zastarelog tipa tako da samo treninge održavamo na njoj dok se kao domaćini takmičimo na kuglani „Alikante“ u Novom Sadu. Kuglaši „Srema“ su dočekali i to da se na svojoj kuglani ne mogu takmičiti zbog zastarelosti iste iako su na ovoj kuglani ponikli i aktuelni prvaci sveta u kuglanju Kovačić Igor i Kličarić Bojan, obojica prvaci sveta u pojedinačnoj konkurenciji i prvaci sveta u sastavu reprezentacije Srbije. Na istoj kuglani ponikla je i Sara Žurovski koja je član ženske reprezentacije Srbije“, rekao je Kovačić.

Srem je u Kljajićevu igrao u sastavu:
Ružecki Mario – 578
Kadar Bojan – 548
Pavlić Ratko – 586
Kličarić Anđelko – 579
Škarin Radoslav – 530
Kovačić Predrag – 563

You May Also Like